Ženski del žreba Odprtega prvenstva ZDA

Šestkratna zmagovalka zadnjega Grand Slama sezone Serena Williams bi se lahko že v tretjem krogu Odprtega prvenstva ZDA srečala s starejšo sestro Venus Williams. Tako kot pri moških tudi pri ženskah ne bo manjkalo odličnih dvobojev. Čaka nas spektakularen zaključek sezone.

Prva nosilka bo Simona Halep (Foto: Google)

Branilka naslova Sloane Stephens bi se lahko v polfinalu znova srečala s prvo igralko sveta Simono HalepČetrtkov žreb je postregel tudi z nekaj zanimivimi dvoboji že v prvem krogu. Druga igralka sveta Caroline Wozniacki bo tako turnir odprla proti Avstralki Samanthi Stosur. Starejša izmed sester Williams bo za drugi krog morala premagati vedno neugodno Svetlano Kuznetsovo.

Dvakratna zmagovalka Odprtega prvenstva Avstralije Victoria Azarenka bo kot dobitnica »wild carda« igrala proti Viktoriji Kuzmovi. ZDA imajo v žrebu kar 19 predstavnic, kar seveda poveča možnosti za uvrstitev katere izmed teh v glavni del tekmovanja. Če bi do četrtfinala napredovalo vseh 8 najboljših igralk sveta bi sledili naslednji četrfinalni dvoboji:

Simona Halep – Karolina Pliškova
Caroline Wozniacki – Petra Kvitova
Steloane Stepehens – Elina Svitolina
Angelique Kerber – Caroline Garcia