Suárez Navarrovi lepo darilo za rojstni dan

Trideseta nosilka Španka Carla Suarez Navarro je svoj trideseti rojstni dan okronala z zmago nad petkratno zmagovalko turnirjev za Grand Slam Marijo Šarapovo. Z rezultatom 6:4 in 6:3 si je zagotovila drugi četrtfinale na odprtem prvenstvu ZDA.

Carla Suarez Navarro do velike zmage proti Rusinji (Foto: Zimbio.com)

“Ko sem se zjutraj zbudila, sem bila odločena, da zmagam dvoboj proti Šarapovi, o rojstnem dnevu sploh nisem razmišljala. Lani sem tukaj na rojstni dan izgubila proti Venus Williams in bila razočarana. Letos sem se trdno odločila, da bom ta dan srečna.” je dejala Španka po dvoboju. Igrala je agresivno, kar ji je prineslo prvo zmago nad Rusinjo. Ta je sicer bila uspešna v vseh 22 prejšnjih nočnih obračunov na OP ZDA. Suarez Navarrova je prvič zaigrala na Arthur Ashe stadionu, kar je za njo predstavljajo dodatno breme, kot je dejala sama, a se to na rezultatu ni odražalo. Španka je dvoboj začela odlično in dobila štiri izmed prvih petih iger. Šarapova je le potrdila to, kar so videli vsi, ki so si ogledali dvoboj: “Carla je odigrala dobro tekmo, bila je konstantna, ko je to bilo najbolj potrebno, silila me je v napake in se gibala izjemno dobro.” Obe sta dosegli po 15 winnerjev, medtem ko je Sharapova naredila kar 18 neizsiljenih napak več (38-20).

V naslednjem krogu jo čaka Madison Keys, proti kateri ji zagotovo ne bo lahko. Američanko krasijo dober servis, močan in natančen forehand ter hitra in agresivna igra, kar Suarez Navarrovi ne bi smelo ustrezati.