Nič ne bo s četrtfinalom med Federerjem in Đokovićem!

John Millman se ni pustil zmesti ob dejstvu, da je igral proti svojemu največjemu idolu. Vsi smo nekako potihoma pričakovali četrtfinale med Rogerjem Federerjem in Novakom Đokovvićem, toda Avstralec je imel drugačne načrte; šokiral je Švicarja in prevladal v štirih nizih s 3:6, 7:5, 7:6 in 7:6. 

Roger Federer se je mučil s pogoji (Foto: ATP)

Federer je imel že niz in brejk prednosti. Situacijo je imel pod kontrolo, vsaj tako se je zdelo, saj ga nismo vajeni, da bi izgubljal tekme proti nasprotnikom, kot je John Millman. Ampak 37. leto starosti se mu počasi začenja poznati. Začenjale so se nabirati neizsiljene napake; na koncu jih je zbral vrtoglavih 77! Petkratni šampion je v četrtfinale v Flushing Meadowsu v 13 nastopih zamudil samo enkrat in na tem dogodku še nikoli ni izgubil proti igralcu izven prve petdeseterice.

Millman je potreboval dva niza, da je ujel ritem

“Na začetku sem se počutil kot srna pred žarometi,” je povedal Millman. “Premikal me je po igrišču in nadzoroval igro, nato pa sem v drugem nizu našel svojo igro.” Federer je priznal, da se je boril z visoko vlago. “Bilo je zelo vroče. Bila je ena tistih noči, ko nisem prišel do sape. Ni bilo prezračevanja. Iz nekega razloga sem se danes mučil s pogoji. To se mi je zelo redko zgodilo.”

29-letni Avstralec se bo prvič pomaknil med najboljši štirideset, ni važno, kako se bo odrezal proti Novaku Đokoviću. Storil je 28 neizsiljenih napak, medtem ko Federer kar 77, po 3 urah in 35 minutah so bile številke na strani mlajšega izmed tenisačev. “Moram nadzorovati tisto, kar lahko. To je boj, ki ga prikažem na igrišču. Vedno sem počel to.”

Švicarski “maestro” je zapravil preveč priložnosti

Federer je vodil 6:3 in 5:4 40/15 na svoj začetni udarec, nato pa ni zmogel pretvoriti dveh zaključnih žogic. Če bi povedel z dvema nizoma prednosti, bi bila zgodba verjetno drugačna. 37-letnik je imel žogico za zmago tudi v podaljšani igri tretjega niza, a ni zmogel izkoristiti darila v obliki drugega servis, ki mu ga je namenil Millman. V četrtem nizu je bila situacija podobna; Švicar je prišel do brejka prednosti, nato pa prednosti hitro izpustil iz rok. Zadnja točka se je končala s predolgim forehandom.