Zakaj ga sploh še sprašujejo, kdaj se bo upokojil?

Roger Federer je še vedno drugi igralec in po njegovih besedah daleč od upokojitve, čeprav se Švicarju leta že začenjajo poznati. Dolgo je trajalo, saj je večina njegove generacije že v pokoju. Švicar je najstarejši igralec znotraj najboljše stoterice. 

V pokoj so ga pošiljali že pred desetletjem (Foto: Zimbio.com)

Vendar pa spekulacij o njegovi upokojitvi ne bomo slišali nič manj, še posebno ne po nenavadnem porazu proti Johnu Millmanu, 55. igralcu sveta, v četrtem krogu OP ZDA. “Prvič so me o upokojitvi začeli spraševati že pred devetimi leti, zato se sprašujem, zakaj še kar nadaljujejo,” je povedal Federer. “To bo stvar, ki se jo bom odločil, ko bo čas, z družino in trenerji. Ne vem, kaj se bo zgodilo. Lahko pa se ponavljam v nedogled. Če ljudje tega ne sprejmejo, nočejo slišati, potem je težava drugje. Ampak to je normalno, tako to gre. Dopolniš trideset let in ljudje mislijo, da si opravil. Mogoče je to celo vplivalo na kakšne igralce, Verjetno so odšli v pokoj prej, kot bi šli sicer, zaradi tega.”

Federer je priznal, da si ne želi igrati na manjših turnirjih ali počivati na nizkem mestu ATP lestvice. “Vse je odvisno od tega, s čim si zadovoljen in kakšne cilje imaš. Včasih si samo srečen, da lahko igraš. Nekateri mediji tega ne razumejo, da je včasih povsem v redu, če samo igraš tenis in v tem uživaš. Ni potrebno zmagati vsega. Ni potrebno, da je vsaka zgodba o uspehu. Bistvo ni v tem.”

Poudaril je, da se moramo vrniti na začetek in se vprašati, zakaj smo začeli igrati tenis. “To je sanjski hobi, ki je prerasel v službo. Nekateri nimajo take sreče.”