Anastasija Sevastova izločila branilko naslova!

Anastasiji Sevastovi je uspelo, kar je malokdo pričakoval. Izločila je branilko naslova Američanko Sloane Stephens. V njunem drugem četrtfinalnem srečanju na OP ZDA je prevladala s 6:2 in 6:3.

Lahko Sevastova zmaga OP ZDA? (Foto: Tennisworldusa.com)

Sevastova je nastopila že v tretjem zapored četrtfinalun na OP ZDA, kjer ji pogoji več kot ustrezajo. Tu se počuti samozavestno in udobno. Drži rekord zmag in porazov 15-5, ki je njen najboljši v primerjavi z ostalimi Grand Slam turnirju. Trenutno je 18. igralka sveta, torej zna igrati tenis, ampak še vedno je malokdo pričakoval, da bo v takšnem stilu premagala Sloane Stephnes, ki je celoten turnir delovala kot potencialna zmagovalka.

“Braniti naslov ne pomeni, da braniš samo zmago. Igraš povsem nov žreb, proti drugim nosilkam z drugačnimi uvrstitvami na WTA lestvici. Veliko se skriva v tem, da braniš naslov. Vsakič se začne znova, od začetka. Nočem preveč poudarjati tega, prišla sem, da zmagam čim več tekem, ne pa da branim naslov. Samo nadaljevati hočem,” je povedala pričakovano razočarana Američanka.