Del Potro še drugič zapored v polfinalu OP ZDA!

Borba dveh izvrstnih serverjev in igralcev, ki s svojima forehandoma v samo nekaj udarcih z lahkoto pokončata teniško žogico. To je bila bitka živcev, bolj miren pa je ostal Juan Martin del Potro, ki je vseskozi deloval malenkost boljši, hitrejši in bolj zanesljiv. Američan se je moral zanašati na svoj začetni udarec, medtem ko je Argentinec iskal dolge izmenjave.

Del Potro išče drugo Grand Slam zmago. Devet let po zmagoslavju je ponovno blizu (Foto: ATP)

Tudi Del Potro rad hitro zaključi točko, ampak danes je bilo drugače. Na drugi strani mreže je imel Johna Isnerja, ki si nikakor ni želel dolgih izmenjav, zato je hitel in krajšal točke, kolikor se je le dalo. S tem pa so prišle tudi neizsiljene napake. 6:7, 6:3, 7:6 in 6:2 je bilo za “stolp iz Tandila”, ki je popravil medsebojno statistiko zmag in porazov na 8-4. Zadnja dva srečanja je moral priznati premoč Američanu.

“Presrečen sem, da se vračam v polfinale na mojem najljubšem turnirju. Ta zmaga je posebna zame,” je povedal Del Potro za ESPN. “Premagati Johna Isnerja v takšnih pogojih, je epsko. Oba sva bila tako utrujena, v pomembnih trenutkih tekme sem se na srečo zanašal na svoj začetni udarec.”

Prvak iz leta 2009 je po 3 urah in 30 minutah prišel do drugega zaporednega polfinala. Za dosego tega je moral zadeti 49 winnerjev, medtem ko je ubranil tudi tri brejk priložnosti. Še najbolj pomembna je bila podaljšana igra tretjega niza, ki je vedno riskantna, posebno v tekmi, kot je bila takšna.

Ampak Del Potro jo je odigral izjemno, dobil niz, z njim pa momentum in tekma se je prevesila. Po zaslugi nekaj točk. Tako majhne so bile razlike med njima. Isner je skušal igrati agresivno, ampak je bil vidno utrujen. S tem je omogočil Del Potru, da vse večkrat prevzame pobudo, to pa nikoli ni dobra ideja proti visokorasležu, ki zlahka diktira in spreminja smer. Na koncu je bilo vse skupaj v mučno visokih temperaturah preveč za Isnerja.

Juan Martin del Potro ta teden tekmuje kot tretji igralec sveta, kar je njegova najboljša uvrstitev. 8. februarja leta 2016 je zasedal 1045. mesto na ATP lestvici.