ATP Winston-Salem: Medvedev presenetil Stevea Johnsona

Medtem ko je večina igralec že v New Yorku, kjer se pripravlja na zadnji Grand Slam sezone, se jih je nekaj zapodilo še v Winston-Salen. Potovanje se izplačalo Daniilu Medvedevu, 22-letnemu Rusu, saj je v finalu ATP turnirja s 6:4 in 6:4 premagal favorita Stevea Johnsona.

Medvedev se n New York odpravlja z zmago (Foto: Zimbio.com)

Za zmago je potreboval točno 1 uro in 24 minut. Vrhunsko leto za Rusa, kar se tiče ATP naslovov, saj je v drugem tednu letošnje sezone dobil tudi svoj prvi ATP turnir v Sydneyju. Tam je slavil kot kvalifikant, v finalu pa je bil boljši od Alexa de Minaurja. Zmaga v Winston-Salemu mu bo še kako pomagala pri samozavesti, saj pred tem tednom ni kazal najboljših predstav. Samo enkrat je zaigral v četrtfinalu na 17 turnirjih, na pesku pa je izgubil pet tekem zapored. Še en dokaz, kako lahko samo nekaj dni dobre igre v tenisu sezono igralca obrne čisto na glavo.

Medvedev je ujel ritem že takoj na začetku in si ustvaril dve brejk priložnosti v peti igri, ki pa jih je Steve ubranil z asoma. Kljub temu pa je nato zgrešil lahek backhand v deveti igri in Medvedev je serviral za zmago v prvem nizu. V drugem je odvzem servisa prišel prav tako nepričakovano, saj je imel Johnson dve žogici za vodstvo, nato pa vendarle klonil pri servisni igri, Rus pa je povedel s 4:3. Prednosti ni več izpustil.