Ferrer: “To bo moj zadnji US Open!”

Še pred tremi leti smo bili navajeni, da gledamo Davida Ferrerja v zadnjih faza velikih turnirjev, toda Španca je dohitel čas. Odločil se je, da bo končal kariero, OP ZDA pa bo njegov zadnji Grand Slam. Poslednjo tekmo je odigral proti prijatelju Rafaelu Nadalu.

David in Rafael sta dobra prijatelja (Foto: Tennisworldusa.com)

David Ferrer je pred dvema letoma strmo začel padati po lestvici navzdol, sedaj pa je čas, da lopar postavi v kot. Za seboj ima vrhunsko kariero, iz katere je iztisnil maksimum. Na igrišču je vedno dal vse od sebe, igralci pa do njega čutijo samo spoštovanje. Ni bil eden največjih na turneji, zato pa je bil toliko hitrejši. Borben in nepopustljiv. Konstanten.

“To bo moj zadnji US Open, brez dvoma,” je povedal 36-letnik. “Ampak imam srečo, da sem se pomeril proti Rafaelu Nadalu. Na centralnem igrišču, to je kot nagrada. Ko sem videl žreb, sem se nasmejal. Tenis mi je dal še eno darilo.” Ko so ga vprašali, če sta Španca govorila v zadnjih nekaj urah, je Ferrer odvrnil, da sta se samo smejala.

“V Torontu sem mu povedal svoje načrte, tukaj po tekmi zatorej ne bo slabe volje. Nočem razmišljati o tem.” Ferrerja podpirata tudi žena in trimesečni sinček Leo, ki sta z njim v New Yorku. Za kratkoročne cilje je Ferrer navedel Monterrey Challenger turnir v Mehiki, ki bo na sporedu oktobra. Nato bo počival in bo čas preživljal z družino. “Imel sem intenzivno kariero, Zaključiti jo hočem naslednje leto v Španiji pred domačimi.”