Znani nasprotniki Slovencev na OP ZDA!

Bedene bo mesto v 2. krogu lovil proti Gruzijcu. (Foto: zimbio.com)

Bedene bo mesto v 2. krogu lovil proti Gruzijcu. (Foto: zimbio.com)

Slovenski predstavniki, ki bodo na Odprtem prvenstvu ZDA nastopali v posamični konkurenci, so dobili svoje nasprotnike v 1. krogu zadnjega izmed turnirjev za Grand Slam v koledarskem letu. Vsi štirje predstavniki Slovenije so se v 1. krogu izognili obračunu proti nosilcem. 

Bedene bo mesto v 2. krogu lovil proti Gruzijcu. (Foto: zimbio.com)
Bedene bo mesto v 2. krogu lovil proti Gruzijcu. (Foto: zimbio.com)

Po izpadu Blaža Role v kvalifikacijah 1. kroga, edino slovensko upanje za odmevnejši rezultat ostaja Aljaž Bedene. 29-letni Ljubljančan, ki je na Odprtem prvenstvu ZDA najboljši uspeh zabeležil leta 2015, ko se je prebil v 2. krog, je tokrat v New York prispel z novim trenerjem. Bedene bo od sedaj naprej treniral pod vodstvom Srba Marka Subotića, ki je nazadnje vodil Aljaževega dobrega prijatelja Damirja Đumhurja.

Po štirih letih v New Yorku znova proti Gruzijcu

Bedene je letos na dosedanjih treh turnirjih za Grand Slam prvo oviro preskočil le v Wimbledonu, ko je bil v 1. krogu boljši od Britanca Camerona Norrieja. Lepo priložnost, da čez lužo vsaj ponovi dosežek iz leta 2015, bo imel tudi letos, saj mu je žreb v 1. krogu za nasprotnika namenil premagljivega Gruzijca Nikoloza Basilashvilija. 26-letni tenisač je svoj trenutek dočakal pred dobrim mesecem dni, ko je postal zmagovalec turnirja serije ATP 500 v Hamburgu in se predvsem na račun tega na ATP lestvici prebil na visoko 36. mesto. Bedene in Basilashvili sta se do sedaj v karieri med seboj pomerila enkrat in to ravno v New Yorku, kjer je leta 2014 obračun 2. kroga kvalifikacij za OP ZDA z 2:0 v nizih pripadel Slovencu. Gruzijec na OP ZDA še nikoli preskočil 1. kroga. V kolikor bi Aljaž zabeležil novo zmago, bi se v 2. krogu pomeril proti zmagovalcu obračuna Sock – Andreozzi.

Kam lahko posežejo slovenska dekleta?

Še bolj kot v moški, bodo oči slovenskih ljubiteljev tenisa uprte v ženski del žreba. Slovenija bo tam imela namreč kar tri predstavnice. Na papirju najlažjo nasprotnico je dobila Polona Hercog, ki se bo pomerila proti 18-letni domači povabljenki Claire Liu (158. igralka sveta). Težje delo čaka Tamaro Zidanšek, ki se bo prvič v karieri pomerila proti Francozinji Kristini Mladenovic, Dalila Jakupović pa bo svojo nasprotnico v 1. krogu dobila po končanih kvalifikacijah. V primeru uspeha, jo v 2. krogu po vsej verjetnosti čaka obračun proti 1. igralki sveta Simoni Halep.

Odprto prvenstvo ZDA (New York, $25,282,400, trda podlaga), 1. krog
Bedene A. (Slo) – Basilashvili N. (Gru)

Kvalifikantka – Jakupović D. (Slo)
Hercog P. (Slo) – Liu C. (ZDA/WC)
Mladenovic K. (Fra) – Zidanšek T. (Slo)