WTA Cincinnati: Kiki za uspeh kariere proti najboljši

Po preobratu in zmagi nad Petro Kvitovo je 26-letna Nizozemka Kiki Bertens le še korak oddaljena od največjega uspeha v karieri. V finalu turnirja serije WTA Premier ji bo nasproti stala trenutno najboljša igralka na svetu, Romunka Simona Halep. 

Kiki Bertens v Cincinnatiju igra najboljši turnir v karieri. (Foto: zimbio.com)
Kiki Bertens v Cincinnatiju igra najboljši turnir v karieri. (Foto: zimbio.com)

Nizozemka Kiki Bertens lahko sezono v letu 2018 brez dvoma označi za najboljšo v dosedanjem delu kariere. V mesecu aprilu je osvojila WTA turnir v Charlestonu, maja pa jo je šele v finalu turnirja serije WTA Premier zaustavila Petra Kvitova. Za ta poraz se je Nizozemka Čehinji oddolžila že v Montrealu, še bolj sladka pa je bila včerajšnja zmaga v polfinalu turnirja v Cincinnatiju.

Počutim se odlično. Resnično sem vesela, da sem dobila to tekmo. Veliko dela smo vložili v to, da bi bila še bolje pripravljena in na trdi podlagi igrala še agresivneje, kar se obrestuje,” je po novi veliki zmagi povedala Bertensova, ki pa bo morala za največji uspeh v karieri še drugič na kolena spraviti Romunko Simono Halep.

Bertensova in Halepova sta se do sedaj med seboj pomerili trikrat, z 2:1 v zmagah pa vodi Romunka. Prva igralka sveta je v drugem polfinalu s 6:3 in 6:4 ugnala razigrano Belorusinjo Aryno Sabalenko, predvsem v drugem nizu pa je bilo še kako napeto. Pri rezultatu 4:4 je namreč Sabalenka imela 3 žogice za “brejk”, a jih ni uspela izkoristiti. Kazen je sledila že v naslednji igri, ko je Halepova izkoristila drugo zaključno žogico in se uvrstila še v drugi zaporedni finale.

WTA Western & Southern Open (Cincinnati, ZDA, $2,874,299, trda podlaga), posamično (Ž), polfinale
Halep S. (Rom/1) – Sabalenka A. (Blr) 6:3, 6:4
Bertens K. (Niz) – Kvitova P. (Češ/8) 3:6, 6:4, 6:2