Čaka nas sanjski finale med Federerjem in Đokovićem

Drugi igralec sveta Roger Federer bo prvič po letu 2016 igral proti Novaku Đokoviću, in to za krono v Cincinnatiju, kjer je Švicar slavil že sedemkrat, Novak pa bo turnir skušal dobiti prvič v karieri. Do sedaj mu je petkrat spodletelo, z zmago pa bi lahko postal prvi, ki je dobil vseh devet različnih Masters turnirjev.

Kdo bo boljši v finalu Cincinnatija (Foto: Zimbio.com)

To bo njuno 46. srečanje in prvo po OP Avstralije leta 2016. Roger Federer je v polfinalu s 7:6 in 1:1 premagal Davida Goffina, ki je predal zaradi bolečin v rami. Po 62 minutah se je tako uvrstil v finale, kjer ga je že čakal Srb Novak Đoković. Ta je imel težje delo, za zmago proti Marinu Čiliću je potreboval tri nize. Za Rogerja bo to že 150. ATP finale in 48. na turnirjih serije Masters, kar je eden manj od rekorda, ki ga drži Rafael Nadal. Na njegovi strani je statistika, da v finalu (7) še ne pozna poraza. 

Federer že celoten teden igra ravno dovolj dobro, da se izogiba težavam. Ne impresionira s svojo igro, a hkrati prihaja do relativno gladkih zmag. Z dobrim serviranjem se izogiba brejk priložnostim, kar mu omogoča, da se osredotoča na servis nasprotnika. Tudi proti Davidu Goffinu je bilo sila izenačeno, a je v podaljšani igri vendarle našel tisto prednost, ki jo je iskal že celoten niz. Nato pa so se razkrile težave Belgijca, ki je nekaj časa še vztrajal, nato pa dvignil belo zastavo.

[2]Roger Federer (SUI) vs [11]David Goffin (BEL) 7-6(3) 1-1 Ret.