Đoković: “Spoštujem teniško Grand Slam zgodovino”

Novak Đoković je pojasnil svoje izjave glede spremembe formata igranja na turnirjih za Grand Slam. Srb je predlagal, da bi igrali na dva dobljena niza, ne pa na tri, kot to veleva dolgotrajna tradicija.

Eden od igralcev, ki mu je močno nasprotoval, je bil Federer (Foto: Zimbio.com)

“Vedno sem čutil, da bi morali igrati na dva dobljena niza. Osebno nisem maral formata na tri dobljene nize, to ni pravi način. Še posebno vse do finala, mogoče bi pet nizov morali igrati samo v finalu. Nočem zveneti, kot da ne spoštujem teniške zgodovine, nasprotno od tega, jaz sem nekdo, ki dobro pozna teniško zgodovino jo nadvse spoštujem. Spoštujem tudi drugačna mnenja in razumem, da za nami prihajajo naslednje generacije. Zavedam se svojega mesta v športu, ampak hkrati izražam svoje mnenje. Če me vprašate, bom dal odgovor.”

Glede ATP koncila je Đoković dodal: “Ni lahko voditi karavane znotraj ATP strukture. Lahko imeli večji vpliv, ampak z Grand Slami je popolnoma drugačna zgodba, saj so neodvisni. Te odločitve sprejemajo, brez da bi se posvetovali z igralci. Štoparica na igrišču je primer tega. Nihče ni slišal nič o tem, dokler niso naznanili novega pravila in mi smo tisti, ki moramo igrati na igrišču. Nisem maral tega.”