“Letno rabim okoli 70 loparjev, mogoče drugo leto pesek”

Koliko loparjev na sezono potrebuje Roger Federer? Švicar je to razkril v intervjuju za MyTennis. Število turnirjev, ki jih odigra na sezono, se je zmanjšalo, glede števila loparjev, ki jih uporablja, pa se ni spremenilo dosti.

Federer ne izključuje možnosti, da bi nastopil na pesku (Foto: Tennisworldusa.com)

“Na sezono porabim približno 60 do 70 loparjev. Na trdi podlagi imam malce drugačne loparje, kot na travnati, pesek pa je stvar preteklosti. Mogoče naslednje leto. Približno pet krat dvanajst, toliko jih potrebujem.” 

Federer še vedno ni izključil možnosti, da bi v letu 2019 igral na peščeni podlagi. Odločitev bo sprejel po OP ZDA, saj tudi junija v intervjuju ni zanikal možnosti, da se vrne. “Sedaj sem boljši z loparji, saj jih redko zlomim. Menjam loparje, ker jih moram. Zakaj? Ker se zrabi okvir. Dlje, kot igraš z loparjem, šibkejši okvir postane. Okvir loparja postane fleksibilen,” je priznal. “Čisto drugačen občutek dobi lopar, zato na vsake toliko časa dobim nove. Nekateri igrajo z istimi loparji že več let, ampak je pomembno, da se jih zamenja, saj se lahko zlomi notranjost okvirja. Profesionalnci ne puščamo ničesar naključje, vsaka tekma lahko spremeni sezono. Lahko spiše zgodovino, zato poskušamo vse narediti tako, kot je treba. Že od začetka imam dobrega partnerja, proizvajalca loparjev Wilson.”