Federer se zaveda nevarnosti Đokovića, Švicar je pripravljen

Roger Federer ve, da bo tekma v finalu Cincinnatija proti Novaku Đokoviću precej drugačna od tistih, ki sta jih odigrala prej. Pomerila se nista že od OP Avstralije leta 2016, dve leti in pol nazaj. 

“Kar je dobro, je občutek svežine. Že dolgo se nisva pomerila in ne veva, kaj pričakovati. Vemo, kako bi lahko potekalo, ampak nismo prepričani. Ne midva, ne navijači. Veliko se je zgodilo od takrat, vključno s poškodbami na obeh straneh. Ko so me vprašali v Indian Wells, kako bi ocenil igro Novaka, sem rekel, da tisto ni bil pravi Novak. Enako je bilo na OP Avstralije. Vemo, da je lahko veliko boljši. Potreboval je samo čas, sedaj je povsem drug igralec. Poglejte, kaj se je zgodilo po Roland Garrosu. Vse se je obrnilo, kar mu je dalo veliko samozavesti. V Indian Wellsu in Miamiju smo videli utrujenega Đokovića, kar je bilo v preteklosti redko. Zato to ni bil pravi Novak, še vedno pa mislim, da ima nekaj prostora za izboljšave. Lahko bi bil še boljši. Zanimivo bo videti, kako bo končal leto.” 

Švicar je pojasnil tudi, da si še vedno prizadeva za veličino. “Teniška veličina je takrat, ko se znajdeš na vrhu svojih sposobnosti, na vrhu teniškega sveta. Kjer kraljuješ dolgo časa in nastopaš na najvišjem nivoju. Ko se v pomembnih trenutkih počutiš samozavestno in verjameš v vsako svojo potezo,” je priznal 37-letnik.