Wawrinka opravil z vročinskim testom in nasprotnikom

Včasih igra Stan Wawrinke, tako kot njegov izvrsten enoročni bekend, potrebuje nekaj časa, predenj pride na najvišji nivo. Njegov drug dvoboj na OP ZDA proti francoskemu kvalifikantu Ugoju Humbertu je potekal točno na takšen način.

Stan dviguje formo (Foto: Zimbio.com)

Še pred enim mesecem je Stan Wawrinka bil sredi povratka po poškodbi kolena in se trudil najti svojo prepoznavno igro ter ritem na igrišču. Sedaj se zdi, da je Stan končno spet »the man«. Tukajšnji prvak iz leta 2016 je podaljšal svoj zmagovalni niz na devet dvobojev v Flushing Meadowsu in opravil test v obliki vročine in 20-letnega Francoza Ugoja Humberta z rezultatom 7:6 (5), 4:6, 6:3 in 7:5.

Neznosna vročina in vlažnost sta na plan privlekla odlično fizično pripravljenost Wawrinke, kar se je izkazalo za ključno v tem tri ure in 20-minut trajajočem dvoboju. Kljub temu, da je v drugem nizu zapravil prednost brejka, je Švicar imeli preveč moči v svojih udarcih za Humberta, ki se je vseeno dobro upiral porazu.

Švicar, ki se bo v ponedeljek teden vrnil v top 100 na ATP lestvici, se bo sedaj srečal z Milošem Raonićem v poslastici tretjega kroga. Kanadčan, ki prihaja s popotnico četrtfinala v Cincinnatiju, je premagal Gillesa Simona s 6:3, 6:4 in 6:4. Wawrinka vodi v medsebojnih srečanjih s 4:1, vendar je Raonić dobil zadnji dvoboj, ko je slavil v petih nizih na Australian Openu leta 2016.

Najboljši rezultat Raonića v New Yorku je trikratni nastop v osmini finala leta 2012, 2013 in 2014. Lani je nastop odpovedal zaradi poškodbe zapestja, letos pa je dobro tempiral formo. Dosegel je 39 zmagovalnih udarcev, vključno s 17 asi, v prepričljivi zmagi nad Simonom.