V Queensu balkansko obarvan finale

Za nami je polfinalni dan na travnati površini enega najstarejših teniških turnirjev na svetu (1890). V dvoboju, ki se je prvi odvil na osrednjem igrišču Queens Cluba, je prvi hrvaški lopar Marin Čilič po dveh podaljšanih igrah s 7:6 (3) in 7:6(4) premagal Nicka Kyrgiosa.

Mladi Avstralec se je sicer kljub navzven nezainteresiranemu odnosu do dvoboja s Hrvatom poigraval s tekmeci in med drugim porazil tudi dolgo odsotnega Andyja Murraya, a je bil Čilič zanj vseeno previsoka ovira. Čilić je bil po dvoboju zadovoljen predvsem s svojim servisom in zbranostjo.

V drugem polfinalu sta se pomerila Jeremy Chardy  in Novak Đoković. Slednji je kljub dejstvu, da je Chardy dobil zadnjih 12 od 13 dvobojev, na travi našel recept za zmago in Francoza premagal še enajstič v karieri z rezultatom 7:6 (5) in 6:4. S tem si je zagotovil že 99. finale na najvišji ravni (68-30). “To je poseben trenutek zame. Seveda sem upal in trdo garal, da bi znova dosegel tak nivo. Zdaj imam priložnost, da se borim za trofejo na enem izmed največjih turnirjev na travnati podlagi in to mi pomeni res ogromno,” je po dvoboju povedal Srb.

Danes se nam torej obeta balkansko obarvan finale v Queens Clubu. Đokovič je lahko kljub zavidljivi formi v skrbeh. Čilić je na travnati površini vselej zelo neugoden nasprotnik. Njegov servis pride kljub počasnejši podlagi do izraza in od odstotka prvega servisa bo danes odvisno veliko. Seveda pa mu bo na drugi strani mreže stal eden najboljših returnerjev v tem trenutku. Đoković bo v finalu turnirja znova zaigral po skoraj letu dni, zaradi česa bo Srb zagotovo še dodatno motiviran.