Uspeha Artnaka in Role dobra popotnica za Davisov pokal

Slovensko moško izbrano vrsto septembra v Tivoliju čaka dvoboj svetovne skupine 2 proti Luksemburgu. Kapetan Grega Žemlja budno spremlja dogajanje na mednarodnih turnirjih, zadnji rezultati pa mu prinašajo vse bolj sladke skrbi. 

Kapetan Grega Žemlja je zadovoljen s prikazanim Bora Artnaka.

15. in 16. septembra bo Tivoli gostil igralce slovenske in luksemburške teniške izbrane vrste, ki se bosta med seboj pomerili v dvoboju svetovne skupine 2 v Davisovem pokalu. Veseli vse boljša forma Blaža Role in Bora Artnaka, ki sta odlične nastope v preteklem tednu kronala s turnirsko zmago.

Preberite tudi:
Blaž Rola in Nino Serdarušić velika zmagovalca turnirja v Umagu!
WTT: Odlični Bor Artnak s kravato do turnirske zmage v Novem Sadu!

“Bor je na vseh zadnjih tekmah pokazal dobro pripravljenost, ta teden pa je dobre igre kronal s turnirsko zmago. Cel teden je igral zelo suvereno, odločno, napadalno in na koncu zmagal celo brez izgubljenega niza. Vse to je dobra popotnica za prihajajoči Davisov pokal” je uspeh Artnaka, ki je bil v finalu WTT turnirja z nagradnim skladom 15.000 ameriških dolarjev v Novem Sadu s 6:0 in 7:6(2) boljši od višje postavljenega Andreja Nedića, pokomentiral Grega Žemlja.

Kapetan se je dotaknil tudi izjemnega uspeha Blaža Role, ki je v Umagu kot prvi od Slovencev prišel do turnirske zmage na kateremkoli od turnirjev serije ATP. V dvojicah je bil uspešen skupaj z Ninom Serdarušićem“To je res izjemen uspeh Blaža Role. Res nas je navdušil s svojo zmago.”

Spomnimo, Slovenci so se v Davisovem pokalu nazadnje predstavili februarja letos, ko so v Turčiji morali priznati premoč domači zasedbi.