Veronika Erjavec po turnirski zmagi v Nemčiji: “Potrebna je bila velika zbranost.”

Sezona 2023 je do sedaj z naskokom najuspešnejša za Veroniko Erjavec.

Slovenska teniška igralka Veronika Erjavec trenutno velja za 3. najvišje uvrščeno Slovenko na lestvici WTA v posamični konkurenci, v dvojicah je pred njo le Dalila Jakupović. 23-letna Ljubljančanka je tokrat spregovorila po turnirski zmagi v Nemčiji. 

Sezona 2023 je za Veroniko Erjavec do sedaj z naskokom najuspešnejša.

Veronika Erjavec (250. na WTA) že tekom celotne sezone beleži odlične rezultate, v zadnjih tednih pa si te sledijo kot za stavo. V drugi polovici julija je najprej skupaj z Dalilo Jakupović osvojila turnir serije WTA 125 v romunskem Jašu, teden dni kasneje je bila v posamični konkurenci najboljša na turnirju serije WTT z nagradnim skladom 25.000 ameriških dolarjev.

Preberite tudi:
Veronika Erjavec drugič v karieri najboljša na turnirju WTT z nagradnim skladom 25.000$

Kljub temu, da je do naslova prišla zgolj z enim izgubljenim nizom, pot do turnirske zmage še zdaleč ni bila lahka. “Zelo sem vesela, da mi je uspelo prenesti dobre občutke s prejšnjega turnirja. Cel teden sem uspela obdržati visok nivo igre. Potrebna je bila tudi velika zbranost, saj smo imeli veliko prekinitev zaradi dežja. Bilo je tudi vetrovno. Bilo je veliko motečih dejavnikov, ampak mi je uspelo to obrniti v svoj prid,” je dejala Veronika in dodala: “Tudi v finalu po izgubljenem nizu nisem izgubila upanja. Začela sem od začetka, spremenila sem nekatere stvari. Vesela sem, da se je končalo na najboljši možen način.”

Za Slovenko, ki bo z naslednjim ponedeljkom zagotovo prišla do nove najboljše uvrstitve na lestvici WTA (obeta se ji skok na mesto okoli 220. položaja), počitka ni. Že v tem tednu jo čaka nov turnir serije WTT z nagradnim skladom 25.000 ameriških dolarjev, in sicer v Cordenonsu.