Blaž Rola in Nino Serdarušić velika zmagovalca turnirja v Umagu!

Blaž Rola do svojega prvega naslova na turnirjih ATP. (Foto: croatiaopenumag)

Slovenski teniški igralec Blaž Rola je le tri mesece po vrnitvi na turnejo prišel do svoje prve turnirske zmage na turnirjih serije ATP. V bližnjem Umagu se je odlično ujel z domačinom Ninom Serdarušićem, s katerim sta v dvojicah ugnala vso konkurenco. Igralca sta bila v finalu boljša od 1. nosilcev turnirja. 

Blaž Rola do svojega prvega naslova na turnirjih ATP. (Foto: croatiaopenumag)

32-letni Ptujčan Blaž Rola in 6 let mlajši Zagrebčan Nino Serdarušić sta v Umagu spisala fantastično zgodbo. Sploh prvič sta skupaj zaigrala na profesionalnem turnirju in takoj prišla do turnirske zmage. Cel teden ta nastopala odlično, predvsem pa najbolje zaigrala, ko je bilo to najbolj potrebno. Na poti do finala sta dve tekmi dobila v super tie-breaku 3. niza, nič drugače ni bilo v boju za naslov.

Vloga favoritov je pred dvobojem pripadla Italijanoma Simoneu Bolleliju in Andrei Vavassoriju, ki sta se kot 1. nosilca turnirja brez večjih težav prebila do finala. Tudi tam jima je sprva bolje kazalo. Prvi niz sta dobila s 6:3, a slovensko-hrvaška dvojica se ni predala. Dobila je tie-break drugega niza, v tretjem pa sta si nato priigrala lepo prednost z 8:4. Italijana sta odgovorila s 5 zaporednimi točkami in kot prva prišla do zaključne žogice. Kasneje sta imela še dve, a Rola in Serdarušić sta vse ubranila, sama pa na drugi strani izkoristila svojo tretjo.

Za Blaža Rolo je to prva lovorika na turnirjih serije ATP. Na lestvici ATP bo v dvojicah s ponedeljkom pridobil skoraj 2000 mest in postal član elitne 300-terice. Obeta se mu skok na 261. mesto.

ATP 250 Umag
(Hrvaška, pesek, zunaj)

Dvojice
1. kolo: Rola B./Serdarušić N. – Bortolli M./Verbeek S. 4:6, 6:3, 10:8
Četrtfinale: Rola B./Serdarušić N. – Escobar G./Nedovyesov A. 6:2, 3:6, 10:8
Polfinale: Rola B./Serdarušić N. – (2)Doumbia S./Reboul F. 7:6(5), 6:4
Finale: Rola B./Serdarušić N. – (1)Bolleli S./Vavassori A. 3:6, 7:6(5), 15:13 

Preberite tudi:
Blaž Rola s Serdarušićem v Umagu že v polfinalu dvojic
Blaž Rola in Nino Serdarušić po novi zmagi finalista Umaga!