[TENIŠKI PREGLED TEDNA] – Pet najodmevnejših zgodb tega tedna

Rubrika “Teniški pregled tedna” nudi prelet najodmevnejših zgodb, ki so se zgodile pretekli teden. Ob poplavi zanimivih teniški zgodb se (pre)pogosto kakšno spregleda, zato bomo vsak teden preverili, kaj se je dogajalo zadnje dni v svetovnem tenisu na turnejah ATP in WTA.

Tennis Racket and Balls - [TENIŠKI PREGLED TEDNA] – Pet najodmevnejših zgodb tega tedna

Rublevu vrnili denarno nagrado in točke za lestvico ATP

Ruski teniški igralec Andrey Rublev bo po diskvalifikaciji na turnirju serije ATP v Dubaju vendarle prejel denarno nagrado in točke za računalniško lestvico, je na spletni strani objavilo Združenje poklicnih igralcev ATP. Rus bo moral kljub vsemu plačati visoko denarno kazen, ker je med polfinalnim obračunom žalil linijskega sodnika.

Simona Halep se lahko vrne k igranju tenisa

Mednarodno športno razsodišče (Cas) v Lozani je zmanjšalo kazen romunski teniški igralki Simoni Halep. Ta je prvotno zaradi dopinškega prekrška dobila štiriletno prepoved igranja, Cas pa je zdaj to zmanjšal na devet mesecev. To pa je Halep že odslužila, tako da se lahko takoj vrne na turnirje, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Alcarazu ekshibicija v Las Vegasu proti Nadalu

Španski teniški zvezdnik Rafael Nadal, ki se po več poškodbah skuša vrniti na najvišjo raven, se je med ekshibicijskim dvobojem proti rojaku Carlosu Alcarazu počutil “veliko bolje od pričakovanj”. Igralca sta se tri dni pred Mastersom v Indian Wellsu pomerila v igralnici v Las Vegasu, tekmo so v živo predvajali na platformi Netflix.

Rybakina odpovedala nastop v Indian Wellsu

Lanska zmagovalka turnirja WTA v Indian Wellsu Kazahstanka Elena Rybakina je zaradi težav z želodcem odpovedala nastop na letošnjem turnirju v tem kalifornijskem kraju. V tretji krog sta se medtem prebila prva nosilka Poljakinja Iga Swiatek in drugi nosilec Španec Carlos Alcaraz.

Halep se bo vrnila že v Miamiju

Nekdanja prva teniška igralca sveta, Romunka Simona Halep, se bo po tem, ko so ji skrajšali prepoved igranja zaradi dopinškega prekrška, na turnirje vrnila že 17. marca na Mastersu 1000 v Miamiju, je poročala hrvaška tiskovna agencija Hina.