Rybakina odpovedala nastop v Indian Wellsu

Lanska zmagovalka turnirja WTA v Indian Wellsu Kazahstanka Elena Rybakina je zaradi težav z želodcem odpovedala nastop na letošnjem turnirju v tem kalifornijskem kraju. V tretji krog sta se medtem prebila prva nosilka Poljakinja Iga Swiatek in drugi nosilec Španec Carlos Alcaraz.

Elena Rybakina (Foto: WTA)

Rybakina, zmagovalka Wimbledona leta 2022, je bila na omenjenem turnirju četrta nosilka, a je morala odpovedati dvoboj drugega kroga z Argentinko Nadio Podrosko. “Na žalost moram oznaniti, da da letos ne bom mogla nastopiti v Indian Wellsu zaradi težav z želodcem,” je v izjavi povedala Rybakina.

“Rada bi se zahvalila vsem navijačem, ki so me prišli spodbujati in žal mi je, da me letos ne bodo imeli priložnosti videti, kako igram. Zdaj moram počivati in okrevati, da bom lahko pred navijači ponovno igrala po svojih najboljših zmožnostih,” je še dejala Rybakina.

Kazahstanka je v lani v finalu omenjenega turnirja premagala Belorusinjo Arino Sabalenko. V letošnji sezoni pa se lahko pohvali z zmagama na dveh turnirjih, in sicer v Brisbanu in Abu Dabiju. Ob tem pa je bila letos že dvakrat primorana predčasno končati tekmovanje, saj je prejšnji mesec zaradi podobnih zdravstvenih razlogov morala odpovedati četrtfinalni dvoboj na turnirju v Dubaju.

V ženskem delu turnirja z nagradnim skladom skoraj 9 milijonov dolarjev (8,2 milijona evrov) je bila v drugem krogu uspešna prva nosilka Swiatek, ki je s 6:3 in 6:0 premagala domačinko Danielle Collins.

Edino večje presenečenje preteklega dne je pripravila domačinka Katie Volynets (ZDA), ki je v dveh nizih z 6:4 in 6:4 premagala šesto nosilko Tunizijko Ons Jabeur.

V moškem delu turnirja so bili uspešni številni nosilci. Alcaraz je s 6:7, 6:0 in 6:1 odpravil Italijana Mattea Arnaldija. Italijan Jannik Sinner je s 6:3 in 6:0 premagal Avstralca Thanasisa Kokkinakisa, medtem ko je bil Nemec Aleksander Zverev s 6:3 in 6:0 boljši od Kokkinakisovega rojaka Christopherja O’Connella.

Vir: Tenis Slovenija, STA