[TENIŠKI PREGLED TEDNA] – Pet najodmevnejših zgodb tega tedna

Rubrika “Teniški pregled tedna” nudi prelet najodmevnejših zgodb, ki so se zgodile pretekli teden. Ob poplavi zanimivih teniški zgodb se (pre)pogosto kakšno spregleda, zato bomo vsak teden preverili, kaj se je dogajalo zadnje dni v svetovnem tenisu na turnejah ATP in WTA.

Tennis Racket and Balls - [TENIŠKI PREGLED TEDNA] – Pet najodmevnejših zgodb tega tedna

Shelton v Tokiu do prvega naslova v karieri

Američan Ben Shelton je zmagovalec teniškega turnirja ATP 500 v Tokiu z denarnim skladom 1.916.447 evrov. Enaindvajsetletnik je bil boljši od Rusa Aslana Karatseva s 7:5, 6:1 in v prvem finalu na najvišji ravni zabeležil tudi prvo lovoriko.

Pokal BJK se vse bolj približuje

Slovensko žensko teniško reprezentanco od 7. do 12. novembra čaka nastop na zaključnem turnirju pokala BJK. Priprave na svetovno prvenstvo v tenisu se bodo začele v ponedeljek, 30. oktobra, novinarska konferenca pa bo 2. novembra.

Muchova bo izpustila finale WTA

Češka teniška igralka Karolina Muchova je danes sporočila, da bo zaradi poškodbe zapestja izpustila finalni turnir WTA v mehiškem Cancunu, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Sklepni turnir se bo začel v nedeljo, 29. oktobra, in bo trajal do 5. novembra.

Halep s pritožbo na Cas zaradi štiriletnega suspenza

Nekdanja prva teniška igralka sveta, Romunka Simona Halep se je na Mednarodno razsodišče za šport (Cas) v Lozani pritožila na kazen štiriletne prepovedi igranja zaradi kršenja protidopinških pravil. Kazen ji je 12. septembra potrdila tudi komisija za integriteto pri Mednarodni teniški zvezi (ITF).

Brooksbyju 18-mesečna dopinška kazen

Mednarodna agencija za teniško integriteto (Itia) je ameriškega igralca Jensona Brooksbyja zaradi kršitev protidopinških pravil susepndirala za 18 mesecev. Dvaindvajsetletnik je v obdobju 12 mesecev manjkal na treh dopinških kontrolah.