Slovensko žensko teniško reprezentanco od 7. do 12. novembra čaka nastop na zaključnem turnirju pokala BJK. Priprave na svetovno prvenstvo v tenisu se bodo začele v ponedeljek, 30. oktobra, novinarska konferenca pa bo 2. novembra.

Foto: Vid Ponikvar

Slovenija bo v skupini B odigrala dva dvoboja. V torek, 7. novembra, bodo tekmice naših Avstralke, v petek, 10. novembra, pa Slovenke čaka še reprezentanca Kazahstana. V polfinale se uvrstijo zmagovalke skupine.

Selektor Andrej Kraševec je v ekipo vpoklical Tamaro Zidanšek, Kajo Juvan, Veroniko Erjavec, Nino Potočnik in Elo Nalo Milič.

“Od OP ZDA se je moja forma zelo stopnjevala. Na turnirju v Bariju in tudi v Ljubljani sem igrala svoj najboljši tenis na pesku v tej sezoni. Ob tem pa sem imela od Rolanda Garrosa naprej težave z ramo. Te niso prijetne in moram priznati, da sem se na trenutke kar malce mučila ob igranju. Zato sem si po turnirju WTA Zavarovalnica Sava Ljubljana vzela počitek. Nisem igrala približno 20 dni. To je bil čas rehabilitacije, da bom lahko uspešno zaključila s sezono. Ni šlo vse po načrtih, saj so se bolečine znova pojavile. Gre za dolgotrajen proces rehabilitacije. Vem, da ne bo šlo hitro. Vseeno pa imam dovolj časa do začetka priprav na zadnji izziv letošnje sezone. Vem, da bo zelo zabavno, dekleta bomo dala vse od sebe, saj vedno uživamo, ko igramo skupaj za reprezentanco. Vedno nam uspe ustvariti vzdušje v katerem uživamo. To je najbolj pomembno. Morda nam lahko uspe tudi kakšno presenečenje,” je rekla Tamara Zidanšek (98. WTA), ki je včerajšnji dvoboj na turnirju v Španiji predala pri zaostanku 6:4 in 3:1.

Kaja Juvan (102. WTA) je po ljubljanskem turnirju nastopila na treh turnirjih. V Parmi je igrala v četrfinalu, nato pa je odšla na Daljni vzhod. V Seulu je predala dvoboj drugega kola, na Kitajskem pa dvoboj prvega kola. Sledila je vrnitev v Evropo, trenutno je na treningih v Barceloni.

V zelo dobri formi pa je novinka v slovenski reprezentanci Veronika Erjavec. Po nastopu v Ljubljani je nastopila na treh turnirjih v Italiji. Najprej je zmagala v igri dvojic (Cuneo), na zadnjem turnirju v Bagnatici pa je bila najboljša med posameznicami. Trenutno je na 199. mestu lestvice WTA. “Zadovoljna sem, da sem po poškodbi znova našla dobro formo. Na zadnjem turnirju na pesku sem zmagala. Zdaj bom te občutke poizkusila prenesti na trdo podlago. Pokal BJK bo neka nova izkušnja zame, zato se res veselim tega izziva,” je rekla Veronika Erjavec.

Z našim sponzorjem Kompas smo za vse teniške ljubitelje in ljubiteljice pripravili zanimive ponudbe za ogled tekem in prečudovitega mesta Sevilla – pišite na myway@kompas.si in si zagotovite najboljšo ponudbo.

Vir: Tenis Slovenija