[TENIŠKI PREGLED TEDNA] – Pet najodmevnejših zgodb tega tedna

Rubrika “Teniški pregled tedna” nudi prelet najodmevnejših zgodb, ki so se zgodile pretekli teden. Ob poplavi zanimivih teniški zgodb se (pre)pogosto kakšno spregleda, zato bomo vsak teden preverili, kaj se je dogajalo zadnje dni v svetovnem tenisu na turnejah ATP in WTA.

Tennis Racket and Balls - [TENIŠKI PREGLED TEDNA] – Pet najodmevnejših zgodb tega tedna
Tenis Slovenija je danes razkrila lokacijo teniškega stadiona za turnir WTA Zavarovalnica Sava Ljubljana 2023. Glavni teniški stadion, imenovan po Mimi Jaušovec, bo postavljen v sredini parka Zvezda, ki je del Kongresnega trga. Naj spomnimo, po dveh letih v Portorožu se je turnir preselil v Ljubljano, potekal pa bo od 11. do 17. septembra na dveh lokacijah.

Rekorden nagradni sklad na OP ZDA: 65 milijonov

Nagradni sklad zadnjega teniškega turnirja za Grand Slam v sezoni, Odprtega prvenstva ZDA bodo v primerjavi z letom 2022 povečali za osem odstotkov, so sporočili organizatorji. Letošnji nagradni sklad turnirja v New Yorku bo tako znašal rekordnih 65 milijonov dolarjev (59,2 milijona evrov).

Wozniacki po treh letih in pol odsotnosti zmagala na prvi tekmi

Dvaintridesetletna Caroline Wozniacki je po treh letih in pol odsotnosti s teniških igrišča zmagala na prvi tekmi. V prvem krogu turnirja v Montrealu (2.534.285 evrov nagradnega sklada) je danska zvezdnica in nekdanja prva igralka sveta gladko premagala Avstralko Kimberly Birrell s 6:2 in 6:2.

Nick Kyrgios odpovedal tudi nastop na OP ZDA

Avstralski teniški igralec Nick Kyrgios je odpovedal tudi nastop na Odprtem prvenstvu ZDA, kar pomeni, da bo letos ostal brez enega samega dvoboja na turnirjih za Grand Slam. Finalist lanskega Wimbledona se je vse leto ubadal s poškodbami in mu je to sezono uspelo odigrati le en dvoboj.

Andy Murray spet poškodovan

Škotski teniški igralec Andy Murray je predal dvoboj z Italijanom Jannikom Sinnerjem na Mastersu v Torontu zaradi poškodbe trebušnih mišic. Dvojica bi morala odigrati obračun osmine finala, vendar se je 36-letni Murray odločil, da ne bo tvegal nadaljnje poškodbe.