Nick Kyrgios odpovedal tudi nastop na OP ZDA

Nick Kyrgios (Foto: https://sports.ndtv.com)

Avstralski teniški igralec Nick Kyrgios je odpovedal tudi nastop na Odprtem prvenstvu ZDA, kar pomeni, da bo letos ostal brez enega samega dvoboja na turnirjih za Grand Slam. Finalist lanskega Wimbledona se je vse leto ubadal s poškodbami in mu je to sezono uspelo odigrati le en dvoboj.

Nick Kyrgios (Foto: https://sports.ndtv.com)

Kyrgios je januarja domači turnir za Grand Slam v Melbournu izpustil zaradi poškodbe kolena, ki so jo morali zdraviti kirurško.

Nato je izpustil celotno sezono igranja na pesku, vključno z Roland Garrosom, da bi se lahko pripravil na nastope na travi. Odigral pa je le eno tekmo v Stuttgartu, kjer je izgubil proti Kitajcu Wu Yibingu.

Zaradi poškodbe zapestja je odpovedal tudi Wimbledon, v četrtek pa je prek družbenih omrežij sporočil, da ne bo nastopil niti na odprtem prvenstvu ZDA, ki se bo začelo 28. avgusta.

Kyrgios je bil lani četrtfinalist zadnjega Grand Slama sezone v New Yorku, trenutno pa na svetovni lestvici zaseda 92. mesto. A že v ponedeljek, ko bodo njegove točke za lanski četrtfinale na kanadskem mastersu izbrisane, bo 28-letni Avstralec zunaj prve stoterice na svetu.

Vir: Tenis Slovenija, STA