Wozniacki po treh letih in pol odsotnosti zmagala na prvi tekmi

Caroline Wozniacki (Foto: jimmie48tennis)

Dvaintridesetletna Caroline Wozniacki je po treh letih in pol odsotnosti s teniških igrišča zmagala na prvi tekmi. V prvem krogu turnirja v Montrealu (2.534.285 evrov nagradnega sklada) je danska zvezdnica in nekdanja prva igralka sveta gladko premagala Avstralko Kimberly Birrell s 6:2 in 6:2.

Caroline Wozniacki (Foto: jimmie48tennis)

Nazadnje je dvoboj odigrala januarja 2020, v tretjem krogu Odprtega prvenstva Avstralije je izgubila proti Tunizijki Ons Jabeur in nato dejala, da je bil to njen zadnji veliki turnir. Po rojstvu dveh otrok pa se je sedaj vrnila v poklicni tenis.

Wozniacki je v karieri s turnirskimi nagradami zaslužila več kot 32 milijonov evrov. Doslej je zbrala 30 turnirskih naslovov, najvišje na lestvici WTA pa je bila oktobra 2010, ko je stopila na vrh in bila tam 71 tednov.

Na turnirjih za Grand Slam ima eno zmago (OP Avstralije 2018), še dvakrat pa je bila v finalu (OP ZDA 2009, 2014).

Zaustavila jo je wimbledonska zmagovalka

Zmagovalka Wimbledona Marketa Vondroušova je na turnirju WTA v Montrealu z nagradnim skladom 2.534.285 evrov zaustavila vrnitev Caroline Wozniacki v drugem krogu. Čehinja je v dveh nizih s 6:2 in 7:5 premagala nekdanjo številko 1, ki se je po treh nizih spet vrnila na teniška igrišča.

Wozniacki se je vrnila v velikem slogu in v svojem prvem dvoboju po dveh porodih gladko premagala Avstralko Kimberly Birrell s 6:2 in 6:2.

Vendar pa je bila za 33-letno Danko druga ovira previsoka, saj je deveta nosilka Montreala slavila gladko zmago.

Pred Montrealom je Wozniacki zadnji dvoboj odigrala januarja 2020, ko je v tretjem krogu Odprtega prvenstva Avstralije izgubila proti Tunizijki Ons Jabeur. Zatem je dejala, da je bil to njen zadnji veliki turnir v karieri. Po rojstvu dveh otrok pa se je sedaj vrnila v poklicni tenis.

Wozniacki je v karieri s turnirskimi nagradami zaslužila več kot 32 milijonov evrov. Doslej je zbrala 30 turnirskih zmag, najvišje na lestvici WTA pa je bila oktobra 2010, ko je stopila na vrh in bila tam 71 tednov.

Na turnirjih za Grand Slam ima eno zmago (OP Avstralije 2018), še dvakrat pa je igrala v finalu (OP ZDA 2009, 2014).

Vir: Tenis Slovenija, STA