[TENIŠKI PREGLED TEDNA] – Pet najodmevnejših zgodb tega tedna

Rubrika “Teniški pregled tedna” nudi prelet najodmevnejših zgodb, ki so se zgodile pretekli teden. Ob poplavi zanimivih teniški zgodb se (pre)pogosto kakšno spregleda, zato bomo vsak teden preverili, kaj se je dogajalo zadnje dni v svetovnem tenisu na turnejah ATP in WTA.

Tennis Racket and Balls - [TENIŠKI PREGLED TEDNA] – Pet najodmevnejših zgodb tega tedna

Potem ko je mladi španski teniški zvezdnik Carlos Alcaraz po Barceloni v nedeljo osvojil še Madrid z nagradnim skladom 7,7 milijona evrov, je na posodobljeni svetovni lestvici zmanjšal zaostanek za številko 1, Srbom Novakom Đokovićem, na le pet točk. Tretji ostaja Rus Daniil Medvedev. Slovenci so daleč od vrha, najboljši je Bor Artnak kot 691.

Zaključni turnir pokala BJK bo v Sevilli

Mednarodna teniška zveza je danes sporočila, da bo letošnji zaključni turnir pokala Billie Jean King v španski Sevilli. Nastopilo bo 12 reprezentanc, med njimi pa bo prvič tudi Slovenija. Naj spomnimo, Slovenija si je nastop priigrala prejšnji mesec, ko je v Kopru premagala Romunijo.

Swiatek ostaja na vrhu, najboljša Slovenka Zidanšek 110.

Na ženski teniški lestvici WTA ni prišlo do sprememb v vrhu. Številka 1 ostaja Poljakinja Iga Swiatek. Druga je zmagovalka teniškega turnirja serije 1000 v Madridu Belorusinja Aryna Sabalenka, ki je dobila dvoboj prvih dveh igralk sveta. Od Slovenk je najvišje na 110. mestu Tamara Zidanšek, ki je izgubila pet mest.

Srbski zvezdnik Novak Đoković je uspešno prestal prvi test na teniškem Mastersu v Rimu in premagal Argentinca Tomasa Etcheverryja s 7:6 (5), 6:2. Petintridesetletni Beograjčan je čustveno pospremil zmago, saj je po obračunu govoril tudi o nedavni tragediji v domovini.
Eden najboljših teniških igralcev vseh časov, Španec Rafael Nadal, je zaradi poškodbe kolka iz karavane odsoten že več mesecev. Težave 36-letnika se vlečejo že dalj časa in čeprav si je Majorčan želel vrnitve v karavano začasa peščenih turnirjev, je za zdaj še izven tekmovalnega pogona. Španec sicer trenira na domačih tleh, toda posnetki, ki so včeraj obšli svet, niso najbolj obetavni.