ATP Rim: Čustveni Đoković prestal prvi rimski test

Novak Đoković (Foto: ATP Twitter)

Srbski zvezdnik Novak Đoković je uspešno prestal prvi test na teniškem Mastersu v Rimu in premagal Argentinca Tomasa Etcheverryja s 7:6 (5), 6:2. Petintridesetletni Beograjčan je čustveno pospremil zmago, saj je po obračunu govoril tudi o nedavni tragediji v domovini.

Novak Đoković (Foto: ATP Twitter)

Đoković, za zdaj še številka ena lestvice ATP, se je po uvodnem obračunu poklonil žrtvam strelskega napada na osnovni šoli Vladislav Ribnikar v Beogradu. Trinajstletni učenec je pred devetimi dnevi ubil osem učencev in varnostnika.

“Staršem izrekam iskreno sožalje. Kot oče si lahko le predstavljam, kako se počutijo vsi prizadeti. Upam, da bodo prebrodili to tragedijo,” je v solzah dejal kmalu 36-letni Beograjčan. Sporočilo podpore je pred tem napisal tudi na kamero.

V tretjem krogu turnirja, v prvem je bil kot nosilec prost, se bo Srb pomeril z Bolgarom Grigorjem Dimitrovim. Ta je danes premagal Švicarja Stana Wawrinko.

V soboto bo prvi obračun v Rimu odigral tudi drugi nosilec Carlos Alcaraz, ki se bo pomeril s španskim rojakom Albertom Ramosom. Dvajsetletnik iz Murcie bo ravno na Đokovićev rojstni dan, 22. maja, znova prevzel prvo mesto na lestvici ATP.

V ženski konkurenci je zanesljivo napredovala prva nosilka Iga Swiatek. Rusinjo Anastasijo Pavljučenko je ugnala s 6:0, 6:0. To je bila sicer tretja tekma v karieri Poljakinje, ki jo je dobila z dvojno “kravato”. Od tega druga v Rimu, kjer brani lanski naslov.

Vir: Tenis Slovenija, STA