[TENIŠKI PREGLED TEDNA] – Pet najodmevnejših zgodb tega tedna

Rubrika “Teniški pregled tedna” nudi prelet najodmevnejših zgodb, ki so se zgodile pretekli teden. Ob poplavi zanimivih teniški zgodb se (pre)pogosto kakšno spregleda, zato bomo vsak teden preverili, kaj se je dogajalo zadnje dni v svetovnem tenisu na turnejah ATP in WTA.

Tennis Racket and Balls - [TENIŠKI PREGLED TEDNA] – Pet najodmevnejših zgodb tega tedna

Slovensko teniško reprezentanco 3. in 4. februarja čaka dvoboj v kvalifikacijah za svetovno skupino I Davisovega pokala proti Turčiji. Dvoboj bo odigran v Enka Spor Kulubu v Carigradu.

Nadal se po 15 letih vrača v Dubaj

Španski teniški zvezdnik Rafael Nadal je potrdil, da bo po Odprtem prvenstvu Avstralije po 15 letih zaigral tudi v Združenih arabskih emiratih na turnirju serije ATP 500 v Dubaju, so po pisanju srbske tiskovne agencije Tanjug na spletni strani sporočili organizatorji tekmovanja.

Nekdanja prva igralka sveta Naomi Osaka sporočila, da je noseča

Nekdanja teniška prva igralka sveta Naomi Osaka je v sredo sporočila, da je noseča in da si bo letos vzela tekmovalni premor, je danes poročala francoska tiskovna agencija AFP. To pomeni, da najboljša japonska teniška igralka, ki je odraščala v ZDA, ne bo zaigrala na uvodnem teniškem turnirju za grand slam v sezoni v Avstraliji.

Čilić odpovedal OP Avstralije zaradi poškodbe kolena

Nekdanji finalist OP Avstralije v tenisu Marin Čilić je odpovedal nastop na prvem turnirju za veliki slam v Melbournu, potem ko ni okreval po poškodbi kolena, je poročala francoska tiskovna agencija AFP. Hrvaški tenis bo na Australian Opnu v moški konkurenci predstavljal Borna Ćorić.

Đoković zaradi težav s stegensko mišico skrajšal trening

Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković je zaradi težav z levo stegensko mišico skrajšal trening, ki ga je imel v Melbournu z Rusom Daniilom Medvedevim, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Predvideno je bilo, da bosta igrala 75 minut, končala pa sta nekaj po pol ure vadbe.