Tamara Zidanšek po hudem boju znova morala priznati premoč Cornetovi

Pred Tamaro Zidanšek zdaj nastop v Argentini. (Foto: Nik Moder / Sportida)

Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek je tudi na svojem tretjem obračunu v Monastirju postregla z dobrim tenisom, ki pa ji tokrat ni prinesel preboja v polfinale turnirja serije WTA 250. Konjičanka je po več kot dveh urah igre s 5:7 in 6:7(7) klonila proti izkušenejši Francozinji Alize Cornet. 

Tamara Zidanšek s predstavo proti Cornetovi ni razočarala. (Foto: Nik Moder / Sportida)

Po tem, ko je v 2. kolu turnirja v Monastirju premagala 6. nosilko turnirja Anastasio Potapovo (51. na WTA), Tamara Zidanšek (101. na WTA) tudi na obračunu proti Alize Cornet (37. na WTA) s svojo predstavo ni razočarala. Kljub temu, da se je v obeh nizih znašla v zaostanku s 3:5, se ni predala in prav v tistih trenutkih, ko je lovila priključek, prikazala svoj najboljši tenis.

Še posebej blizu sta si bili igralki v drugem nizu, ko je Zidanškova pred podaljšano igro začela prevzemati pobudo in se v tie-breaku tudi kot prva prebila do žogice za niz (6:5). Francozinja jo je ubranila, tako kot tudi tisto drugo pri Tamarinem vodstvu s 7:6. Slovenka je po vodstvu s 7:6 izgubila naslednje tri točke in dvoboja je bilo konec.

Kljub temu, da se ji ni uspelo še drugič v sezoni prebiti v polfinale turnirja serije WTA 250, bo Zidanškova na WTA lestvici s ponedeljkom pridobila nekaj mest. Zagotovo bo na lestvici preskočila vsaj 10 igralk in se vrnila med najboljših 90.

WTA 250 Monastir
(Tunizija, trda podlaga, zunaj)

1. kolo: Zidanšek T. (Slo) – Bassols M. (Špa/Q) 5:7, 6:3, 7:5
2. kolo: Zidanšek T. (Slo) – Potapova A. (Rus/6) 6:3, 3:6, 6:2
Četrtfinale: Zidanšek T. (Slo) – Cornet A. (Fra/3) 5:7, 6:7(7)

Preberite tudi:
Zidanškova se je v Monastirju rešila primeža Španke
Tamara Zidanšek po januarju spet v četrtfinalu turnirja WTA 250