Masters U16: Eva Cikajlo edina nenosilka v polfinalu, Angeli strl odpor Boleta

Eva Cikajlo bo v polfinalu izzvala Pio Petelinšek. (Foto: Blaž Weindorfer / Sportida)

Najboljši igralci v starostni kategoriji U16 se na Zavarovalnica Triglav Mastersu najboljših merijo na igriščih TK As Litija. V četrtek so bili tako v fantovski kot tudi v dekliški konkurenci odigrani vsi obračuni 1. in 2. kola. 

Eva Cikajlo bo v polfinalu izzvala Pio Petelinšek. (Foto: Blaž Weindorfer / Sportida)

V Litiji so igralci že v 1. kolu Mastersa poskrbeli za nekaj izjemno zanimivih dvobojev. Pri fantih je bilo najbolj napeto med Markom Retljem (OTOČE) in Rokom Koblarjem (TKMED) ter Gašperjem Matijašičem (TK-CC) in Klasom Gorenškom (TR-KR). Napredovanja v četrtfinale sta se veselila Koblar in Matijašič, ki pa še koraka naprej nista zmogla. Prvi je moral priznati premoč 1. nosilcu turnirja Žigi Švecu (ŽTKMB), drugi klubskemu kolegu Maticu Hribarju (TK-CC).

Šveca v petkovem polfinalu čaka obračun proti Paolu Angeliju (ŽTKMB), ki je v četrtfinalu stežka strl odpor Nikija Gabra Boleta (TK-CC), medtem ko se bo Hribar za finalno vstopnico pomeril proti Luki Videnoviću (TR-KR), ki je v dveh nizih odpravil Maka Mikovića (ŠD_LTA).

Pri dekletih za za najbolj izenačeno tekmo 1. kola poskrbeli Zala Bizjak (CTA) in Eva Zalokar (TR-KR). Napredovala je Bizjakova, ki pa v četrtfinalu ni uspela presenetiti 2. nosilke turnirja Pie Petelinšek (ŽTKMB). V polfinale se je prebila tudi 1. nosilka turnirja Kaja Najzer (TK-IN), ki bo za mesto v finalu igrala proti Juliji Bogatin (LUKAKP). Edina nenosilka v polfinalu je Eva Cikajlo (RADOM), ki je v četrtfinalu s 6:0 in 6:4 odpravila Nalo Kovačič (ŽTKMB).

Zav. Triglav Masters U16
(TK As Litija, pesek)

DEKLETA

Četrtfinale
Najzer K. – Kadak Ocvirk K. 6:3, 7:5
Bogatin J. – Mihelčič S. 6:2, 6:3
Cikajlo E. – Kovačič N. 6:0, 6:4
Petelinšek P. – Bizjak Z. 6:2, 6:2

Polfinale
Najzer K. – Bogatin J.
Cikajlo E. – Petelinšek P.


FANTJE

Četrtfinale
Švec Ž. – Koblar R. 6:1, 6:0
Angeli P. – Bole N. G. 4:6, 7:5, 6:2
Videnović L. – Miković M. 6:3, 6:4
Hribar M. – Matijašič G. 6:1, 6:4

Polfinale
Švec Ž. – Angeli P.
Videnović L. – Hribar M.