Tenis Slovenija se je odločila, da bo dvoboj v pokalu Billie Jean King med Slovenijo in Kitajsko v Velenju. Dvoboj bo na sporedu 11. in 12. novembra.

Naj spomnimo, Slovenija je bila aprila uspešna v 1. evro-afriški skupini in se uvrstila v končnico (BJK Cup Play-offs) tega tekmovanja, v primeru zmage pa bi naslednje leto igrala v kvalifikacijah za finalni del pokala BJK. Slovenija ni bila tako blizu svetovnemu vrhu od leta 2012, ko je zadnjič igrala v takrat svetovni skupini pokala FED.

“V Sloveniji je zimski termin zelo nehvaležen za organizacijo tako pomembnega dvoboja. Še posebej, ker si želimo igrati na pesku, primernih dvoran pa je zelo malo. Zato sem vesel, da se je Tenis Slovenija uspela dogovoriti, da bo dvoboj potekal v Velenju. Gre torej za mesto, kjer je svoje prve teniške korake naredila Katarina Srebotnik. Rok za prijavo ekipe je 15. oktober, za zdaj pa kaže, da bodo igrale vse naše najboljše igralke. Že nekaj let gradimo nekakšen kult reprezentance in aprila v Turčiji smo pokazali, da lahko reprezentanca pride tudi med najboljše na svetu. Ekipni duh je v takšnih tekmovanjih res pomemben in dekleta rada igrajo za Slovenijo,” je dejal selektor Andrej Kraševec.

To bo drugi medsebojni dvoboj med Slovenijo in Kitajsko. Reprezentanci sta se srečali leta 2005 v Pekingu. To je bil dvoboj v kvalfikacijah za svetovno skupino ena, Kitajke pa so zmagale s 4:1. Edino zmago je za Slovenijo dosegla Katarina Srebotnik, igrale pa so še Andreja Klepač, Tina Križan in Sandra Volk.

Vir: Tenis Slovenija