Tamara Zidanšek po januarju spet v četrtfinalu turnirja WTA 250

Tamara Zidanšek prepričljivo boljša od Francozinje. (Foto: Matic Klansek Velej / Sportida)

Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek se je v Monastirju prebila še do druge zmage in si tako zagotovila mesto v četrtfinalu turnirja serije WTA 250. Njena naslednja nasprotnica bo Alize Cornet, s katero ima Konjičanka še nekaj neporavnanih računov. 

Tamara Zidanšek je četrtfinalistka WTA 250 turnirja v Monastirju. (Foto: Matic Klansek Velej / Sportida)

Tamara Zidanšek (101. na WTA) se je v 2. kolu turnirja v Tuniziji tretjič v karieri pomerila proti Rusinji Anastasii Potapovi (51. na WTA) in prvič zmagala. Za zmago s 6:3, 3:6 in 6:2 je potrebovala nekaj manj kot dve uri. V prvem nizu je Rusinji kar štirikrat odvzela začetni udarec, v tretjem nizu pa se je odlično odzvala na štiri zaporedne izgubljene igre. Po tem, ko je Potapova zaostanek z 2:3 v drugem nizu preobrnila v zmago s 6:3, je Zidanškova namreč osvojila naslednjih pet iger za vodstvo s 5:0 v tretjem nizu, nato pa v 7. igri niza le še dokončala svoje delo.

Zmaga je Konjičanki še kako prav prišla tudi iz vidika uvrstitve na WTA lestvici, saj se bo znova usidrala med igralke elitne 100-terice. Obeta se ji skok za več kot 10 mest, še več pa bi lahko pridobila, če bo v četrtfinalu presenetila še 3. nosilko turnirja Alize Cornet (37. na WTA). Tudi s Francozinjo ima Slovenka še nekaj neporavnanih računov, in sicer iz letošnjega OP Avstralije, kjer je bila Zidanškova na odlični poti k preboju v osmino finala, a je Cornetova pripravila preobrat in prišla do zmage. To je bila do sedaj tudi njuna edina medsebojna tekma.

WTA 250 Monastir
(Tunizija, trda podlaga, zunaj)

1. kolo: Zidanšek T. (Slo) – Bassols M. (Špa/Q) 5:7, 6:3, 7:5
2. kolo: Zidanšek T. (Slo) – Potapova A. (Rus/6) 6:3, 3:6, 6:2
Četrtfinale: Zidanšek T. (Slo) – Cornet A. (Fra/3) [7.10.]

Preberite tudi:
Zidanškova se je v Monastirju rešila primeža Španke