Kyrgios zaradi poškodbe kolena odpovedal četrtfinale Tokia

Nick Kyrgios (Foto Tennis Channel)

Avstralski teniški igralec Nick Kyrgios je danes, nekaj minut pred začetkom četrtfinalnega dvoboja proti tretjemu nosilcu, Američanu Taylorju Fritzu, odpovedal nadaljnje nastope na odprtem prvenstvu Japonske. Letošnji finalist Wimbledona in peti nosilec turnirja z nagradnim skladom 1.953.285 dolarjev je imel bolečine v levem kolenu.

Nick Kyrgios (Foto Tennis Channel)

Dvajseti igralec z lestvice ATP je novinarjem na turnirju pojasnil, da je njegova odpoved nastopov “srce parajoča” odločitev, a da ni imel druge izbire. Poudaril je še, da je “vso sezono igral fantastičen tenis”, vendar je visoka raven igre močno vplivala na njegovo telesno pripravljenost.

“Težave s kolenom vlečem že vse od OP ZDA. Vmes sem šel domov, a se verjetno nisem dovolj za dolgo ustavil, si vzel nekaj premora. Če sem iskren, sem takoj spet začel trenirati,” je dejal 27-letni Avstralec.

“Ko te telo pusti na cedilu, to ni dober občutek,” je nadaljeval Kyrgios, ne da bi pojasnil, ali je njegove sezone konec ali ne, saj je na koledarju ostalo še nekaj turnirjev. Njegova odpoved je popeljala Fritza v polfinale, kjer se bo v soboto pomeril z zmagovalcem četrtfinala Kanadčanom Denisom Shapovalovim.

Vir: Tenis Slovenija, STA