Španec zaradi tega obžaluje, da je v isti eri kot Federer

Rafael Nadal in Roger Federer sta skozi celotno kariero eden drugega motivirala, da sta postala še boljša. Najboljša po mnenju večine. Takšnih šampioni pa se še največ naučijo iz porazov. Finale iz leta 2008 v Wimbledonu bo za vedno ostal eden najbolj kvalitetnih. Za Švicarja je bil boleč, a ga je motiviral, da je slavil naslednje leto.

Vsak izjemen igralec potrebuje rivala (Foto: Google)

V intervjuju za Marca je Nadal priznal, da v nekaterih pogledih obžaluje, da igra v isti eri kot Federer. “So dobre in slabe strani tega, da igrava v isti eri. Ob tako dobrem igralcu so vedno tudi negativni vidiki. Imela sva kar nekaj let hudih bitk. Takrat, ko sem bil drugi igralec sveta, bi lahko bil v drugih erah prvi igralec sveta. Dobra stran vsega pa je, da sva imela posebno rivalstvo.”

Španec ima še večje rivalstvo (po številu odigranih tekem) proti Novaku Đokoviću. Pred kratkim sta zaigrala v polfinalu Wimbledona, kjer je slavil Srb, ki je nato dobil še turnir proti Kevinu Andersonu v finalu. Nazadnje, ko je Rafa premagal Federerja, pa je bilo leta 2014 v polfinalu OP Avstralije.