McEnroe razložil, kaj mora storiti Nadal

Kako bi lahko Rafael Nadal postal najboljši vseh časov? Ameriški komentator, famozni John McEnroe, pravi, da ima jasen pogled. Španec je v karieri osvojil 17 turnirjev za Grand Slam, tri manj kot Švicar Roger Federer.

Mlajše generacije se ju bojijo (Foto: Tennisworldusa.com)

John McEnroe meni, da v primeru, če Nadal izenači ali preseže to številko, ki jo je postavil Federer, avtomatsko postane “najboljši vseh časov”. “Pred leti, preden se je poškodoval, je bila njegova statistika verjetno boljša od Rogerja Federerja. Imel je Davisov pokal in olimpijske igre, še vedno vodi v medsebojnih tekmah,” je povedal McEnroe. “Drugače bi bilo, če bi še enkrat zmagal Wimbledon ali OP ZDA, mogoče Avstralijo leta 2017. Te zmage bi spremenile pogled javnosti na Nadala.”

V intervjuju za The Guardian je Američan dodal: “Tenis je čudovit šport, ampak sem zaskrbljen. Roger in Rafa, Novak nedaleč za njima. Približujejo se zadnji fazi njihovih karier, tako kot tudi Serena in Venus Williams. Kaj bo, ko gredo v pokoj? Ne moremo pričakovati, da bodo igrali v nedogled. Roger in Rafa sta še vedno bolj lačna zmag kot nove generacije. Kako je to mogoče? Seveda sta izjemna igrala, kar lahko ustraši mnoge mlajše tenisače, ampak od njiju se morajo učiti. Pričakoval bi, da bodo njuni nasprotniki bolj jezni. Preveč je resignacije.”