“Dokler ne končam kariere, ne bom imel več otrok”

Roger Federer ima dva seta dvojčkov, kar ni malo za profesionalnega športnika, ki je trenutno še vedno drugi igralec sveta. V tenisu smo videli že kar nekaj najboljših tenisačev, ki niso mogli čakati z načrtovanjem družine. Od velike četverice v pogovoru manjka samo še Rafael Nadal.

Roger bi rad imel še večjo družino (Foto: Tennisworldusa.com)

Federerja in njegovo ženo Mirko Vavrinec sta pred devetimi leti razveselili punčki Myla in Charlene, pred štirimi leti pa sta na svet prišla še Leo in Lenny. Federer vedno pove, da rad potuje z družino, ki mu daje moč in zagon. Brez njih ne bi zmogel, in če bi Mirka imela dovolj, bi zaključil kariero. Tako preprosto je. Za potovanje okoli sveta s štirimi otroki pa je potrebna velika ekipa. “Tema glede otrok še ni zaključena, ampak bova pogovor nadaljevala, ko bo moja športna pot zaključena,” je razjasnil Federer.

In kdaj bo to? “Ne vem niti sam. Zato je trenutno tako, kot je. Vsi smo srečni in sproščeni. Vse, kar lahko narediva, je da uživava čas z otroki. Fantka vesta, da igram tenis, ampak ne vem, če se zavedata, kaj natančno delam. Ne vesta, kakšna je moja uvrstitev na ATP lestvici. Vesta pa, da je nekje v pogovoru vedno kakšen pokal, saj imata zelo rada svetleče pokale. Čez nekaj let bosta že vedela. Deklici sta že bolj zreli in si bosta zapomnili, kaj počnem.”