Naomi Osaka še naprej lebdi in išče karierno zmago

Nepostavljena Naomi Osaka nadaljuje svoj sanjski niz, ki ga doživlja zadnjih štirinajst dni v Indian Wellsu. Šokirala je Simono Halep z izgubo samo treh iger in dosegla največji finale njene kariere. Danes bo lahko zabeležila izjemno zmago, morala pa bo mimo enako navdahnjene Darie Kasatkine.

Osaka išče svojo prvo turnirsko zmago (Foto: Zimbio.com)

20-letnica bo nastopila v prvem WTA finalu serije Premier Mandatory. Niso bili redki tisti, ki so v velikem finalu letošnjega turnirja v Indian Wellsu pričakovali Venus Williams in Simono Halep, a v tem primeru so bili “tisti” v zmoti. Američanki je v prvem polfinalnem obračunu dobro kazalo, a si je na koncu finalno vstopnico priigrala Rusinja Daria Kasatkina, povsem nemočna pa je bila Romunka, ki je proti Japonki Naomi Osaki izgubila 9 iger zapored in na koncu klonila s 3:6 in 0:6. 

IW: Osaka z 9 igrami v nizu mimo 1. igralke sveta v finale

“Celotno tekmo sem bila zelo nervozna, saj se je nenehno premikala v eno in v drugo smer,” je povedala Osaka. Vesela sem, da mi je uspelo zaljučiti na moj začetni udarec, da mi ni bilo potrebno odvzeti servis v zadnji igri ali kaj podobnega. V Avstraliji sem delala preveč napak, to sem zdaj popravila.”

To bo njuno prvo medsebojno srečanje, manjša favoritinja pa je Kasatkina, saj je ta teden izločila boljše igralke in je tudi sicer višje postavljena na WTA lestvici. Zaseda namreč 19. mesto, medtem ko njena nasprotnica 44. Kasatkina se lahko prav tako pohvali s turnirsko zmago, Osaka pa bo to iskala prav danes.