Prepričljivi Del Potro pripravil nedeljsko teniško poslastico

Juan Martin del Potro je poskrbel, da bomo danes uživali v vrhunskem finalu med njim in Rogerjem Federerjem. Igralcema, ki sta ta teden na igrišču pokazala največ. Izjemno pomembna zmaga za Argentinca, ki se vrača med najboljše, dosegel pa je tudi rekordno 400. zmago v karieri.

Samo dvema igralcema iz Argentine je to uspelo; Guillermu Vilasu in sedaj še Del Potru. V Tandilu rojeni je zmagal s 6:2 in 6:3, s tem pa Milošu Raoniću jasno dal vedeti, da ta še ni pripravljen na bitko za tiste največje turnirje.

Vilas vodi vse igralce iz Argentine s prepričljivimi 929 zmagami, toda legenda ima sedaj manjšo konkurenco. Del Potro ni bil v razpoloženju za dolg maraton, tekmo je dokončal hitro. Bil je učinkovit in je potreboval samo 65 minut. Izkoristil je štiri izmed petih brejk priložnosti in udaril 15 winner udarcev.

“Presenečen sem bil, da ni serviral močneje, zato sem mu tudi tako hitro odvzel servis v obeh nizih. To mi je dal kontrolo nad tekmo,” je povedal Del Potro, ki je igral pametno, saj so bili prisotni tudi težki pogoji. “Bilo je lažje, kot sem pričakoval.”

29-letnik, ki je dosegel 4. Masters finale se bo v finalu pomeril proti 1. igralcu sveta Rogerju Federerju. To bo njegov prvi finale na tej stopnji po letu 2013.

Čorić potisnil Federerja do roba, a na koncu izpustil prednost

Večina igralcev bi že obupala po zaostanku niza in enega brejka, toda ne Roger Federer. Švicar je ponovno našel dodatno prestavo in se vrnil nazaj v tekmo. Ne enkrat, temveč večkrat. Hrvat je igral odličen tenis. Diktiral je z močnimi backhand udarci in mu ni pustil preveč dihati, toda ko je šlo čisto zares v drugem nizu, se je Federer vrnil. Mladi Čorić je malce popustil in to je bilo dovolj, da je izkušeni 36-letnik prevzel kontrolo. 

Podobna zgodba se je odvila v tretjem nizu, kjer je Čorić pričel nemudoma z odvzemom servisa. Enako prednost je imel tudi pri rezultatu 4:3, a Roger se ni dal in je takoj izenačil, kasneje pa dvignil v zrak roke zmage s 5:7, 6:4 in 6:4.Bil sem presenečen nad tem, kako dobro sem igral,” je povedal Čorić.Pritiskal sem nanj in užival ob tem. Potisnil sem ga do limita in on mene. Odigral sem odličen turnir, premagal sem nekaj odličnih igralcev. Pri Rogerju je malce drugače, saj nikoli ne veš, kaj bo odigral. Ne veš, kaj pričakovati. Menja spin, kot, vse. To je druga raven.”