IW: Osaka z 9 igrami v nizu mimo 1. igralke sveta v finale

Naomi Osaka je nadigrala prvo igralko sveta in se prebila v finale. (Foto: zimbio.com)

Naomi Osaka je nadigrala prvo igralko sveta in se prebila v finale. (Foto: zimbio.com)

Niso bili redki tisti, ki so v velikem finalu letošnjega turnirja v Indian Wellsu pričakovali Venus Williams in Simono Halep, a v tem primeru so bili “tisti” v zmoti. Američanki je v prvem polfinalnem obračunu dobro kazalo, a si je na koncu finalno vstopnico priigrala Rusinja Daria Kasatkina, povsem nemočna pa je bila Romunka, ki je proti Japonki Naomi Osaki izgubila 9 iger zapored in na koncu klonila s 3:6 in 0:6. 

Naomi Osaka je nadigrala prvo igralko sveta in se prebila v finale. (Foto: zimbio.com)
Naomi Osaka je nadigrala prvo igralko sveta in se prebila v veliki finale. (Foto: zimbio.com)

Prva igralka sveta je bila pred polfinalnim obračunom proti Naomi Osaki v vlogi favoritinje in to ne le zaradi položaja na WTA lestvici, temveč tudi zaradi vodstva s 3:0 v medsebojnih obračunih. Še letos na OP Avstralije je Romunka nasprotnico ugnala s 6:3 in 6:2, a tokrat je Japonka nase s svojimi predstavami opozorila že z izjemnimi predstavami v prejšnjih krogih turnirja v Kaliforniji, še posebej s suvereno zmago nad Čehinjo Karolino Pliškovo. “Tokrat sem resnično poizkušala biti čim bolj konstantna v svoji igri. V Avstraliji sem naredila preveč neizsiljenih napak in sem ji tako pri tisti zmagi precej pomagala,” je po tekmi dejala mlada Japonka. Tudi tokrat je sicer prišlo do trenutka, ko bi se vse skupaj lahko hitro obrnilo v drugo smer, a Japonka je bila v ključnih trenutkih zbrana, predvsem pa ni odstopala od agresivne igre, ki jo je krasila v dosedanjem delu turnirja.

Po ubranjeni »brejk« priložnosti pri rezultatu 3:3 je Osaka nanizala 9 iger zapored in Simoni Halep zavezala celo kravato. O tem, da Halepove nikoli ne gre odpisati, je po obračunu spregovorila tudi Japonka: “Zelo sem vesela, da sem tekmo končala na svoj servis, brez tega, da bi mi bilo potrebno nasprotnici še enkrat odvzeti servis.” Romunka je na drugi strani dejala, da tekom celotnega obračuna žogice ni čutila in da se nikakor ni uspela zbrati.

Kasatkina v najtežjem trenutku obračuna ostala zbrana

Precej bolj napeto je bilo na prvem polfinalnem obračunu med Venus Williams in Dario Kasatkino, kjer v prvem nizu padlo kar 7 brejkov, enkrat več pa je nasprotnici servis odvzela Američanka. Drugi niz je dobila mlada Rusinja in vse skupaj je vodilo v izjemno napet zaključek tretjega niza. Tekom tretjega niza je bila vseskozi bolj nevarna Kasatkina, ki pa se je vseeno znašla v izjemno težkem položaju: “Ko sem v 3. nizu zaostajala s 4:5 in 0:30, sem ostala popolnoma zbrana. Šlo je za najtežji trenutek v obračunu, a sem ostala mirna tudi takrat, ko mi prvega servisa ni uspelo spraviti v igrišče,” je po dvoboju dejala Daria. Rusinja vse močneje trka na vrata elitne 10-erice, saj jo je zmaga nad Venus na lestvici dvignila že na 11. mesto WTA lestvice. Morebitna zmaga v finalu bi se Kasatkina povzpela celo na 9. mesto.

WTA Indian Wells, BNP Paribas Open 2018, polfinale:
Halep S. (Rom/1) – Osaka N. (Jap) 3:6, 0:6
Williams V. (ZDA/8) – Kasatkina D. (Rus/20) 6:4, 4:6, 5:7