IW: Venus Williams, starost je le številka

Venus dokazuje, da je starost le številka. (Foto: zimbio.com)

Venus dokazuje, da je starost le številka. (Foto: zimbio.com)

Venus Wiliams še naprej blesti v Indian Wellsu. V svojem sedmem nastopu na turnirju v Indian Wellsu se je še tretjič v karieri brez izgubljenega niza prebila v polfinale. V četrtfinalu je s 6:3 in 6:2 nadigrala Španko Carlo Suarez Navarro. 

Venus dokazuje, da je starost le številka. (Foto: zimbio.com)
Venus dokazuje, da je starost le številka. (Foto: zimbio.com)

Starejša izmed sester Williams se je prvič v polfinale turnirja v Indian Wellsu prebila leta 1998, drugič pa leta 2001, ko je prišlo do dejanja, zaradi katerega sta sestri Williams kasneje kar 15 let bojkotirali turnir v Kaliforniji. Ruska tenisačica Elena Dementieva je bila po četrtfinalnem porazu proti Venus Williams na novinarski konferenci vprašana, kateri od sester Williams v polfinalnem obračunu prikazuje več možnosti za zmago, Rusinja pa je odgovorila, da bo to odvisno kar od njunega očeta Richarda, saj naj bi ta odločal o tem, katera bo dobila vsak njun dvoboj.

A tu se je šele začelo. Venus je zaradi poškodbe polfinalni obračun bila primorana predati še pred samim začetkom. Štiri minute preden bi se moral pričeti obračun sester Williams se je tako na tribunah glavnega igrišča v Indian Wellsu začelo glasno žvižganje gledalcev, ki se je nadaljevalo še celo dan kasneje v finalnem obračunu med Sereno Williams in Kim Clijsters. Dementieva je kasneje dejala, da se je z izjavo o nameščanju tekem njunega očeta le hecala, a škoda je bila že storjena. Kasneje je Richard za medije povedal, da je na tribuni na lastna ušesa ujel tudi rasistične komentarje.

17 let kasneje bo Venus znova nastopala v polfinalu turnirja, kjer se bo tretjič v karieri pomerila z Dario Kasatkino. Rusinja je dobila njun prvi medsebojni obračun v Aucklandu leta 2006, Venus pa se ji je za poraz oddolžila še istega leta v Wimbledonu. V primeru, da bi Američanka tokrat šla vse do konca, bi se na WTA lestvici vrnila med najboljših 5 igralk.

V četrtfinalnem obračunu je proti Španki Carli Suarez Navarro Američanka konstantno napadala na backhand tekmice. Španka je sicer znana po tem, da lahko z enoročnim backhandom mnogokrat tekmice spravlja v obup tako z winnerji kot tudi z odlično obrambo, a tokrat ji to ni uspevalo. Carla je bila po izpadu Garbine Muguruze in Lari Arraubarreni zadnja Španka v žrebu, presenetila pa je predvsem z zmago nad 4. nosilko turnirja Elino Svitolino.