Federer odčital teniško lekcijo mlademu Hyeonu Chungu

Prvi igralec sveta Roger Federer je dve tekmi stran od ubranitve naslova v Indian Wellsu, kjer bi slavil že šestič! Švicar je brez večjih težav opravil svojo četrtfinalno nalogo in se uvrstil v polfinale turnirja.

Federer je premagal Korejca Hyeona Chunga v dveh nizih z rezultatom 7:5 in 6:1. Dvoboj je bolje začel starejši izmed igralcev. Pri rezultatu 1:0 je nasprotniku odvzel servis  z izjemnim lobom z roba dela igrišča. Federer je prvih treh igrah prevladoval in nadzoroval potek srečanja, nato pa je 21-letni Korejec vzpostavil ravnotežje in izenačil na 3:3. Do rezultata 5:5 je sledila dokaj izenačena igra. Chung se je dobro upiral in vračal žogice Federerja globoko nazaj v igrišče, za kaj več pa je delal preveč napak v zaključkih. Pri rezultatu 6:5 je Federer vnovčil dve vezani brejk priložnosti in osvojil prvi niz.

V prvi igri drugega niza je Chung agresivno pritiskal in imel na voljo kar štiri priložnosti za odvzem servisa, vendar se je Federer ubranil. Predvsem bode v oči druga zapravljena priložnost Chunga; na voljo je imel prazno igrišče, vendar je z volejem žogico poslal v mrežo. Sredi drugega niza je sledila dominacija Federerja. Vseskozi je prevladoval in z menjavami ritma Korejcu ni pustil razviti svoje igre. Dobro je vračal začetne udarce, na igrišču je deloval sproščeno in dvoboj mirno pripeljal do konca.

To je bila njegova 16. zaporedna zmaga v letošnji sezoni. S tem je izenačil najboljši start v sezono iz leta 2006, v kateri ima razmerje zmag in porazov 16-0. S prikazano igro je vsekakor glavni favorit za zmago na turnirju. V polfinalu se bo pomeril z 21-letnim hrvaškim igralcem Borno Čorićem, za katerega je to sploh prvi polfinalni obračun serije Masters v karieri. Tekom turnirjaje kazal odlično formo. V četrtfinalu je premagal Kevina Andersona, ki slovi po izjemno močnih udarcih z osnovne črte in velja za neugodnega nasprotnika, ki lahko preseneti tudi igralce iz elitne deseterice. V drugem polfinalu se bosta pomerila zmagovalca četrfinalnih parov J. Del Potro-P. Kohlschreiber in M. Raonic-S. Querrey.

Pripravil: Matic Mlakar