“Kolo” Radišičeve v Turčiji, Razboršek obračun predal

Nika Radišič v Turčiji poskrbela za t.i. kolo. (Foto: FB Nika Radišič)

Nika Radišič v Turčiji poskrbela za t.i. kolo. (Foto: FB Nika Radišič)

V turški Antalyji drvi “Radišič express”. 17-letna Nika Radišič je v četrtfinalu turnirja serije ITF s 6:0 in 6:0 popolnoma nadigrala Japonko Satsuki Takamuro. V polfinalu se bo pomerila proti krvnici Veronike Erjavec. Slabše novice prihajajo iz Poreča, kjer je Nik Razboršek po izgubljenem prvem nizu predal četrtfinalni obračun. 

Nika Radišič v Turčiji poskrbela za t.i. kolo. (Foto: FB Nika Radišič)
Nika Radišič v Turčiji poskrbela za t.i. kolo. (Foto: FB Nika Radišič)

Koprčanka Nika Radišič nadaljuje z odličnimi predstavami na turnirju serije Futures v Turčiji. Trem kvalifikacijskim zmagam je dodala še tretjo v glavnem delu turnirja, ta zmaga pa jo je že uvrstila v polfinale 15.000 ameriških dolarjev vrednega turnirja. Tokrat je bila Nika še najbolj dominantna do sedaj, saj je Japonko Satsuki Taramuro (681. igralka sveta) ugnala s kar 6:0 in 6:0, kar v teniškem jeziku imenujemo tudi kolo. Slovenka je v obračunu ubranila obe priložnosti za odvzem servisa, hkrati pa izkoristila vseh 6 za odvzem servisa Japonki. V polfinalu se bo 17-letnica pomerila z 18-letno Rusinjo Amino Anshbo (381. igralka sveta), ki je v četrtfinalu prepričljivo s 6:2 in 6:0 ugnala Slovenko Veroniko Erjavec.

V Poreču predaja Razborška

Na žalost pa je Slovenija brez svojega predstavnika ostala še pred polfinalom turnirja serije Futures v Poreču. Po tem, ko je v 1. krogu izpadel Tom Kočevar-Dešman, krog kasneje Mike Urbanija, je danes v četrtfinalnem obračunu s turnirjem zaključil tudi Nik Razboršek. Slednji je sicer dvoboj pričel odlično, saj je takoj povedel z 2:0, a je prednost brejka tudi takoj zapravil. Romun Dima je v 8. igri prišel do novega odvzema servisa, ko pa je po 39 minutah dobil prvi niz z rezultatom 6:3, pa je Nik obračun predal.

ITF Antalya (Turčija, $15.000), pesek, četrtfinale:
Radišič N. (SLO/Q) – Takamura S. (Jap) 6:0, 6:0
Anshba A. (Rus/3) – Erjavec V. (SLO) 6:2, 6:0

ITF Poreč (Hrvaška, $15.000), pesek, četrtfinale:
Razboršek N. (SLO/Q) – Dima D. (Rom/8) 3:6, *

* – Razboršek je obračun predal.