IW: Isner in Sock v finalu boljša od bratov Bryan

Gledalci v Indian Wellsu so bili v konkurenci moških dvojic priča vseameriškemu finalu. John Isner in Jack Sock sta bila v ključnih trenutkih obračuna boljša od bratov Bryan in tako prišla že do svoje druge zmage na turnirjih serije Masters. Brata Bryan na drugi strani v letošnji sezoni še naprej ostajata brez lovorike. 

Objem po zasluženo osvojeni turnirski zmagi. (Foto: zimbio.com)
Objem po zasluženo osvojeni turnirski zmagi. (Foto: zimbio.com)

Brata dvojčka Bob in Mike Bryan kljub svojim 39 letom še vedno zelo pogosto nastopata na turnirjih serije ATP, a v zadnjih letih osvajata precej manj lovorik kot sta bila navajena v preteklosti. V svoji izjemno bogati karieri sta 4-krat v karieri sezono končala z vsaj 10 osvojenimi turnirji, leta 2016 sta osvojila 3 turnirske lovorike (vse na pesku), lansko leto pa denimo samo 2. Brez osvojenega turnirja za Grand Slam sta brata Bryan že od leta 2014, ko sta nazadnje konkurenco pokorila na domačem Odprtem prvenstvu ZDA.

Še drugi letošnji poraz v finalu za bratsko navezo

V letošnji sezoni sta brata Bryan sicer na nekaterih turnirjih zaigrala kot v tistih najboljših letih, a se do turnirske zmage zaenkrat še nista uspela prebiti. Na OP Avstralije sta prišla do polfinala, nazadnje v Acapulcu do finala, tudi tokrat pa sta klonila na zadnji stopnički, kjer sta ju porazila rojaka John Isner in Jack Sock. Slednji je največje uspehe v konkurenci dvojic beležil s kanadčanom Vaskom Pospisilom, s katerim je že osvojil tudi Wimbledon leta 2014, tokrat pa je znova združil moči z Isnerjem. Z visokoraslim Američanom je Sock v preteklosti že osvojil turnir serije Masters in sicer leta 2016, ko sta bila Američana najboljša v Šanghaju.

Tokrat sta si obe navezi samo po enkrat na celotnem obračunu odvzeli servis in to v dveh igrah zapored. Ko sta brata Bryan v drugem nizu nasprotnikoma odvzela servisno igro in povedla s 4:3, je vse kazalo, da bodo gledalci v Kaliforniji priča odločilnemu tretjemu nizu, a Isner in Sock sta takoj pripravila odgovor in odvzela servis nazaj. V podaljšani igri sta bila tako kot v prvem nizu bolj zbrana mlajša tekmovalca, ki sta se tako zasluženo veselila 2. naslova na turnirjih serije Masters.

ATP Indian Wells, BNP Paribas Open, dvojice (moški), finale:
Isner J./Sock J. – Bryan B./Bryan M. 7:6(4), 7:6(2)