Del Potro zadnji stoječi mož v Indian Wellsu

Kakšna drama v finalu Indian Wellsa, kjer smo gledali pravi triler. Toliko preobratov in toliko zanimivega. Oba igralca sta se spopadala z živci, letele so ostre besede, skupili so jo loparji, ubranile so se zaključne žogice in na koncu je po več kot 2 urah in 40 minutah igre zasluženo slavil Argentinec Juan Martin del Potro z rezultatom 6:4, 6:7 in 7:6.

Del Potro z bombastičnim forehandom razorožil Federerja (Foto: Zimbio.com)

Neverjetna zmaga Del Potra, ki je moral prikazati vrhunsko predstavo, da je ugnal sicer razglašenega Rogerja Federerja. Švicar nikakor ni našel pravega občutka na forehand strani, in ko je delovalo, da se je sestavil, je prišel nov obrat v tekmi. Na drugi strani je Del Potro imel vse pod nadzorom, nato pa kar nekako izgubil podaljšano igro drugega niza in vse se je zopet obrnilo.

V tretjem nizu sta igralca zapravljala priložnosti, držala lasten začetni udarec in se nenehno jezila na glavnega sodnika. Dugače prijatelja, a danes silna nasprotnika, ob stisku rok na mreži pa ponovno dobra kolega. Federer je bil tisti, ki je z borbeno igro prvi prišel do brejka v tretjem nizu in si prislužil kar dve povezani zaključni žogici, a ko je vse kazalo, da je že konec drame, je “Delpo” udaril nazaj. Ubranil je tri zaključne žogice, odvzel servis nasprotniku, nato pa stal samozavestno v podaljšani igri, kjer je Federer mentalno razpadel.

Kaj drugega pričakovati, bi bilo sila optimistično. Dve dvojni napaki kasneje in nekaj zgrešenih udarcev “maestra”, ki sicer v podobnih trenutkih kaže drugačen obraz, je Del Potro stal na osnovni črti s petimi povezanimi “match” žogami. Prvo je zapravil, druge pač ni.

To je drugi največji naslov za Del Potra po OP ZDA leta 2009, kjer je v finalu prav tako ugnal Rogerja Federerja. Danes je dokazal, da nedvomno spada med najboljših pet na svetu. To je bila njegova 7. zmaga v 25 tekmah proti Federerju, ki se bo še nekaj časa tepel po glavi, kako ni izkoristil svoje priložnosti, hkrati pa bo bržkone iskal zaslužen počitek. Vodilni na ATP lestvici ima za seboj dva naporna obračuna, nič manj naporen ni bil tisti v polfinalu proti Borni Čoriću. Roger je povedal, da si ni zaslužil zmage in da je bilo tisto srečanje težje od finala OP Avstralije. Njegov nastop v Miamiju je sedaj pod vprašajem, moral pa bi tam doseči vsaj četrtfinale, če bi si želel zagotoviti mirno kraljevanje na ATP prestolu vsaj do začetka travnate sezone.