Naomi Osaka odpihnila z igrišča Dario Kasatkino

V ženskem finalu sta se na zadnji stopnički pomerili igralki mlajše generacije. Presenetljivi finalistiki, 20-letnici, ki si utirata pot med teniške zvezdnice, sta ta teden nedvomno prikazale najboljše predstave in si tako prislužile možnost za veliko zmago. Po uri in desetih minutah je zmagala Naomi Osaka, ki je Darjo Kasatkino odpravila z izidom 6:3 in 6:2 in dosegla največji uspeh v karieri.

To je tudi prva zmaga za Naomi, ki kaže, da je pripravljena na vzpon proti vrhu. Na to je opomnila že v polfinalu, ko je premagala Simono Halep, pred tem pa še Karolino Pliškovo. V prvem krogu je bila boljša od Marije Šarapove. 

V svojem drugem WTA finalu je bila tokrat prvič uspešna. za Kasatkino na drugi strani je to tretji poraz v štirih finalih, kar bi mladenki v prihodnosti znalo predstavljati manjšo psihološko oviro. A danes je čas za slavje Japonkinega uspeha, postala je najmlajša šampionka v ameriški puščavi po Ani Ivanović leta 2008.

Od ponedeljeka naprej bo Naomi 22. igralka sveta! Vzpon čaka tudi Kasatkino, čeprav je v finalu padla pod pritiskom pričakovanj, premaknila se bo na 11. mesto WTA lestvice.