Bivši trener jo toži za 20 odstotkov denarnih nagrad

Naomi Osaka se je znašla v tožbi s prejšnjim trenerjem. Prva igralka sveta je teniško javnost šokirala s tem, ko je odpustila Sascho Bajina, čeprav sta skupaj osvojila dva Grand Slama in se povzpela na vrh teniške lestvice.

Christophe Jean (Foto: Tennisworldusa.com)

Po porazu v prvem krogu Dubaja je Osaka naznanila, da bo njej novi trener Jermaine Jenkins. Še pred Bajinom pa je bil tukaj Christophe Jean, ki ga je najela, ko je bila stara 13 let. Takrat je finance urejal še njen oče in Jean pravi, da mu takrat Francois ni plačal. Imela sta dogovor, v katerem mu je oče obljubil 20 odstotkv Osakinih denarnih nagrad in sponzorskih dobitkov. Toda Jean za ta “brezčasni dogovor” nima nobenih dokazov.

Osaka je hitro odgovorila, ko je za odvetnika najela Alexa Spira. Ta je povedal: “Ni presenetljivo, da nenadni vzpon Naomi pripelje zraven še kakšne lažne obtožbe. Postala je globalna ikona. Ta smešna, namišljena pogodba, ki je Naomi nikoli ni videla ali podpisala, ki veleva, da preda del sebe pri 14 letih starostih, je absurdna. Primer nima nobene teže.” Naomi Osaka je zaenkrat zaslužila slabih 11 milijonov dolarjev.