Miami: Dalili žreb namenil Venus, Tamara proti Romunki

Venus ali Dalila? Tekma se bo pričela ob 17. uri. (Foto: zimbio.com)

Venus ali Dalila? Tekma se bo pričela ob 17. uri. (Foto: zimbio.com)

Slovenski tenisačici, ki bosta v posamični konkurenci na turnirju serije WTA Premier v Miamiju nastopili v glavnem delu turnirja, sta dobili svoji nasprotnici. Žreb je Dalili Jakupović namenil obračun proti Venus Williams, Tamaro Zidanšek pa čaka obračun proti 31-letni Romunki.

Venus ali Dalila? Tekma se bo pričela ob 17. uri. (Foto: zimbio.com)
Venus ali Dalila? Tekma se bo pričela ob 17. uri. (Foto: zimbio.com)

V kvalifikacijah turnirja serije WTA Premier v Miamiju je spodletelo Poloni Hercog, dve kvalifikacijski prepreki pa je uspešno preskočila Dalila Jakupović. Slednja se bo v 1. krogu glavnega dela turnirja prvič v karieri pomerila s katero izmed sester Williams. Tokrat ji bo nasproti stala starejša Venus, ki trenutno velja za 43. igralko sveta.

38-letna Američanka ima na turnir v Miamiju lepe spomine, saj je tu turnirsko zmago slavila kar trikrat in sicer v letih 1998, 1999 in 2001. Za Jakupovićevo je na drugi strani to sploh prvi nastop na turnirju v Miamiju, a Primorka je že večkrat dokazala, da prav proti višjerangiranim tenisačicam odigra najbolje.

Zidanškova z Romunko

Ker je bilo že pred pričetkom glavnega dela turnirja znano, da se bo Tamara Zidanšek v 1. krogu pomerila proti kvalifikantki, je bilo nekaj možnosti, da bi se Dalila in Tamara pomerili celo med seboj. A žreb se s Slovenkama ni poigral. Zidanškovi je za nasprotnico namenil 10-let starejšo Monico Niculescu, ki je znana po svoji nenavadni igri in številni forehand slice udarcih.

Tekma 1. kroga že danes, v četrtek, 21. marca, čaka tudi Aljaža Bedeneta, ki bo tokrat na teren stopil kot zadnji od slovenskih predstavnikov. Predvidoma ob 23. uri po našem času ga čaka obračun proti Francozu Adrianu Mannarinoju. Tenisača sta se do zdaj pomerila dvakrat, oba pa sta zmago slavila po enkrat.

ATP 1000 Miami (Zda, $8,359,455, trda podlaga, zunaj), posamezno (M), 1. krog
Mannarino A. (Fra) – Bedene A. (Slo) [21.3., 23.00]

WTA Premier Miami (Zda, $9,035,428, trda podlaga, zunaj), posamezno (Ž), 1. krog
Niculescu M. (Rom) – Zidanšek T. (Slo) [21.3., 20.30]
Jakupović (Slo/Q) – Williams V. (Zda) [21.3., 17.00]

Dvojice (Ž), 1. krog
Arruabarrena-V. L./Watson H. – Klepač A./Martinez Sanchez M. J.
Jakupović D./Khromacheva I. – Dabrowski G./Xu Y.
Stosur S./Zhang S. – Atawo R./Srebotnik K.