“V finalu Wimbledona 2008 sem bil tako zelo nervozen”

V nedavnem intervjuju se je Rafael Nadal spomnil bržkone enega najlepših trenutkov v njegovi karieri. Zmage nad Rogerjem Federerjem v petem nizu finala v Wimledonu leta 2008.

Končala sta v čisti temi (Foto: Tennisworldusa.com)

Španec je slavil z 9:7 v petem nizu, veselje pa je bilo nepopisno, saj je prejšnji dve leti izgubil proti Federerju. “Bil sem tako zelo nervozen. Moje sanje so bile zmagati tukaj. Ko se je to končno zgodilo, je bila to zelo čustvena zmaga. Zelo emocionalen trenutek v moji karieri. Vsi so vedeli, kako pomembno je bilo zame, ker sem izgubil dva zaporedna finala. Družina me je podpirala celotno življenje. Lepo jih je bilo videti tam.”

Rafa je ob vsem slavju pozabil, da so tam tudi člani kraljeve družine. “Rekel sem jim samo hvala, ker so tukaj. Bilo je že zelo temno, verjetno bi ustavili tekmo po tisti igri.”

Tudi Federer se dobro spomni tekme

Kakšen dvoboj! Bil je eden tistih trenutkov, katerih del želiš biti, žal pa sem izgubil. Vedno sem si mislil, da v takšni tekmi ne bi smelo biti poraženca, tako veliko je bilo na črti; jaz sem iskal šesto krono, Rafa je želel zmagati prvič in je bil tako blizu v prejšnjih letih. Dvakrat sva igrala pet nizov že. Tri zaporedna finala in bila je neverjetna tekma. Zaostajal sem že, nato pa sem se vrnil. Postalo je temno in čisto na koncu, pred samo temo, je bil boljši od mene. Takšna prednost je bila zanj dovolj. Tako zelo se je popravil, še zdaleč ni bil samo peščeni igralec. Zanj je bila to izjemna zmaga.”