Nadal nadigral Lopeza in se uvrstil v četrfinale Barcelone

Rafael Nadal nadaljuje z odličnimi predstavami na pesku; z rezultatom 6:1 in 6:3 je v španskem obračunu odpravil Guillerma Garcio-Lopeza in tako nadaljuje pohod na že 11. naslov turnirja v Barceloni. V četrtfinalu se bo srečal z Martinom Klizanom, k je izločil Novaka Đokovića.

Nadala v četrtfinalu čaka Martin Klizan (Foto: Zimbio.com)

V uvodnem nizu je Nadal brez težav prihajal do pobude v točkah, nato pa v četrti igri odvzel Lopezu servisno igro in povedel s 3:1. Špancu je nato uspel še en break in z rezultatom 6:1 osvojil prvi niz, v katerem je z udarci z osnovne črte popolnoma prevladoval. Lopez je osvojil samo eno točko na drugi servis tekmeca, Nadalu je v prid govorila pravzaprav celotna statistika.

Podobna slika se je nadaljevala tudi v drugem nizu; Lopez nikakor ni našel odgovora za sijajnega Nadala, ki je že takoj dobil uvodno igro na njegov servis. Napravil je še drugi break, v peti igri pa se je situacija na igrišču nekoliko obrnila; Lopez je presenetljivo prišel do odvzema servisa brez ene same osvojene točke Nadala. Sledila je mnogo boljša igra Lopeza, a zmaga Nadala ni bila ogrožena; po 1 uri in 18 minutah je bilo vsega konec. Kralj peska se bo tako moral v četrtfinalu soočiti z neugodnim Martinom Klizanom, ki je znan po svojih močnih forehand udarcih in agresivni igri.